Nieuwe Nine Inch Nails The Slip gratis en voor niets

Eeuwig eigengereid Nine Inch Nails-brein Trent Reznor blijft de dingen op zijn manier doen. Gaf hij anderhalve week terug nog het nieuwe nummer The Discipline weg, vanaf vandaag is plotseling een heel nieuw Nine Inch Nails-album met de titel The Slip gratis en voor niets te downloaden. En wel via de band-website, volg deze link. Reznor zegt er het volgende over: "Thank you for your continued and loyal support over the years. This one's on me." Proost, Trent!

Bij de download zit artwork in de vorm van een PDF-bestandje. In juli krijgt The Slip een conventionele cd- en vinylrelease, zodat de fans het album (Halo 27 inmiddels) naast Halo 1 t/m 26 in de kast kunnen zetten. The Slip werd door Trent Reznor zelf geproduceerd, met behulp van Atticus en de befaamde producer Alan Moulder.

Binnenkort vast een bespreking van The Slip op Alternative Blog, als 'ie goed beluisterd is dus. Zal de muziek in de (aloude) industrial lijn van het vorig jaar verschenen Year Zero liggen, is het er zelfs een vervolg op, of is The Slip juist meer verwant aan het instrumentale Ghosts I-IV, dat in maart online werd uitgebracht? Wie 'm al gehoord heeft: meld het gerust in de comments.

De tracklisting van The Slip ziet er als volgt uit:
'999,999'
'1,000,000'
'Letting you'
'Discipline''
'Echoplex'
'Head Down'
'Lights In The Sky'
'Corona Radiata'
'The Four Of Us Are Dying'
'Demon Seed'

Lees ook:
- De Discipline van Trent Reznor
- Nieuwe Nine Inch Nails Ghosts I-IV verkrijgbaar op z'n Radiohead's
- NIN-remixalbum toch nog uit bij Interscope
- Nine Inch Nails vogelvrij
- Video: Trent Reznor (NIN)): "Steel muziek!"
- NIN-baas ontbindt band
- Album van de Week – Nine Inch Nails – Year Zero

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe Nine Inch Nails The Slip gratis en voor niets

  1. such a burden

    Thanx Trent!!!
    Ben nu bezig met de eerste luisterbeurt.
    Altijd een critisch moment.
    In eerste instantie valt het zeker niet tegen, maar veel saaier en gezapiger (afgezien van 2 of 3 tracks) dan The Year Zero kan het naar mijn mening niet.
    Het stampt weer wat meer en er zitten weer echte NIN-songs tussen, inclusief de ballad.
    De dynamiek is weer terug, maar over het geheel vind ik het iets te poppy.
    Na deze eerste draaisessie kom ik op een 7-.
    Maar ik ben dan ook zo’n zeikerd die vind dat The Downward Spiral niet overtroffen kan worden en alles daarna van mindere kwaliteit is.
    Maar toch, een gegeven paard hè.
    Nogmaals: Thanx Trent!!!

      /   Reply  / 
  2. trent_reznor

    Kijk OF je vindt NIN geweldig OF je vindt NIN takkeherrie. Een ding is zeker: digg je NIN digg je dit album zeker. Waar Trent op With Teeth een beetje de populaire kant op neigde veegt hij dit met The slip weer van tafel. Natuurlijk staan er twee catchy nummers op (Discipline en Echoplex), maar de rest van de nummers rocken eveneens! Het tempo ligt hoger, de gelaagde muziek is terug en het instrumentale wat op elk NIN album wel terug te vinden is (op PHM na dan) doet ons nu echter sterk aan Ghosts denken. Ik heb het album nu al 12 keer geluisterd en ik loop net warm.

    Een dikke 8! Way to go Trent!

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Weet u nog? - Alternative Blog in mei 2008 | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>