‘Opening Mytown Rotterdam definitief’

Voorheen in NighttownNu we het hieronder toch over de heropening van 013 na een paar maandjes hebben, de transformatie van de in 2006 na een faillissement gesloten zaal Nighttown naar de gloednieuwe club Mytown gaat definitief door. De nieuwe eigenaren, de horeca-gebroeders Thieleman, hebben voor het moment voldoende geldschieters en een onmisbare bijdrage van de gemeente Rotterdam in de wacht gesleept. Aan de gemeente was 650.000 euro gevraagd.

Dance-organisator Ted Langenbach is de beoogde creatief directeur. Dick Pakkert, directeur van Rotown, wordt volgens het AD het zakelijke brein achter Mytown.

Mytown wordt een min of meer milieuvriendelijke, duurzame club als het aan de Aryen en Willem Tieleman ligt. De verbouwing begint binnenkort. Zo wordt er een door deining van bezoekers energie-opwekkende dansvloer aangelegd. In ieder geval de komende vijf jaar is Mytown het belangrijke poppodium van Rotterdam, maar er spelen binnen de gemeente plannen voor een nieuw, groter gebouw voor popmuziek, ondanks de heropening van de aloude zaal aan de West Kruiskade.

De stichting Live At Nighttown, eerder dit jaar dankzij vier ton van de gemeenteraad uit de brand gered, zal in Mytown gaan programmeren. De subsidie voor de komende vijf jaar is veilig gesteld. Live At Nighttown is sinds enige maanden weer bezig met het organiseren van concerten op andere locaties, waaronder shows van zangeres Lucinda Williams op 9 november en van neofolk-duo met hiphopbeats CocoRosie op 16 november in discotheek Off_Corso.

Als het aan de nieuwe eigenaren ligt, opent Mytown op 21 maart 2008. Zodra er een programma met concerten en evenementen bekend wordt gemaakt, lees je dat natuurlijk hier.

Lees ook:
- Rotterdam steunt heropening Nighttown als Mytown

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “‘Opening Mytown Rotterdam definitief’

  1. Lilian

    Is er eigenlijk al een website van mytown? Ik heb namelijk nog niets kunnen vinden..

      /   Reply  / 
  2. Joris

    Zover ik weet niet. http://www.nighttown.nl is nog wel online, ivm concerten op andere locaties. Zodra er iets is, wordt het gemeld.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>