Nieuwe band The Very Sexuals biedt album gratis aan

Van Radiohead wisten we vorig jaar tenminste nog dat de band met een album bezig was, toen in oktober bekend werd dat hun plaat genaamd In Rainbows direct zou uitkomen. Gloednieuwe Nederlandse band The Very Sexuals – oa. met leden van The Sugarettes en de Utrechtse Pien Feith – verrast door helemaal vanuit het niets met mini-album Post-Apocalyptic Love op de proppen te komen, dat sinds dinsdag gratis van de bandwebsite te downloaden is. Geen vergelijking die honderd procent hout snijdt qua grootte van bands, maar toch: tot nu toe wisten we nog niet eens van het bestaan van The Very Sexuals. Dit is dan natuurlijk de perfecte manier om naar buiten te treden.

De kern van The Very Sexuals bestaat uit Joep van Son van de Eindhovense Sugarettes en Pien Feith, die we ook nog kennen van Neonbelle. Zij schreven samen de liedjes; de band wordt aangevuld met Cox Dieben (The Sugarettes & Arr), Niels Philipsen en technicus Rob Bours. In de studio leverden Iskaa (The Sugarettes) en violist Oscar Kocken nog een bijdrage.

Post-Apocalyptic Love bestaat voor het grootste deel uit opbeurende, zonnige en pakkende gitaarpopsongs met titels als WW III Rocketeer, Carla. Wrecked This Century en Billy Idol Look-alike Contest. Die liedjes bevatten veel samenzang van Van Son en Feith, wiens stemmen prima bij elkaar blijken te passen.

Dankzij wat hardere gitaren en vervormde zang doet het ruwere Bowie Eyes aan een steviger nummer van Sparklehorse denken, het galmende Anti-Valentine refereert weer een beetje aan The Velvet Underground. Donkerder buitenbeentje is Can You Promise Me The Sky Won't Fall On Us, met ronkende synths, een laag violen en een getergd zingende Pien Feith.

Wat The Very Sexuals verder zelf nog te melden hebben:

It's 2008 and the apocalypse didn't wait for you
It did not wait for you or for me, it waited for nobody
Only a few could escape the fire
And they don't know why they were so lucky

Maybe it's because they still had a message to convey
Maybe they are functioning as prey
Or maybe it's because they are
So.Very.Sexual.

Dat we het weten. Durf je juist om die reden niet direct gratis te downloaden, check dan in ieder geval The Very Sexuals-MySpace, waar je zes nummers kunt horen. Als je de band vanaf het begin wilt steunen, is een tastbare cd voor in de kast van Post-Apocalyptic Love ook te bestellen voor tien euro, via de bandsite of het label Subroutine Records. Trouwens: kom maar op met die optredens…

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Nieuwe band The Very Sexuals biedt album gratis aan

  1. Pingback: Versche Hollandsche Waer: Nikoo + gratis download | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>