In Première: Moss – I Apologise (Dear Simon)

Moss is wat mij betreft de band die de beste Nederlandse popplaat van dit jaar heeft gemaakt: het verrassende Never Be Scared/ Don’t Be A Hero bestaat uit uitsluitend mooie, scherpe  en vindingrijke popliedjes waar menig buitenlands bandje niet aan kan tippen. Een van de mooiste liedjes op de plaat is zonder meer I Apologise (Dear Simon), een emotioneel geladen liedje over de dood met een oprecht klinkende verontschuldiging van Moss-frontman Marien Dorleijn. De lucht in het nummer is er dankzij de Afrikaans aandoende beat en de troostende samenzang.

De bijbehorende videoclip is even sober als bijpassend geworden. Moss valt je er niet lastig met een verhaallijn of bijdehante vondsten. Wel zijn er volop mooie plaatjes van scherp en onscherp opgenomen lichtjes in de nacht, terwijl Dorleijn je in het donker en het volle licht toezingt. In al z’n simpelheid erg mooi gedaan. En mag dit dan nu een grote hit worden, aub.? 

Moss – I Apologise (Dear Simon)

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “In Première: Moss – I Apologise (Dear Simon)

  1. Kurt

    Voor mij is dit ook de Nederlandse plaat van het jaar. :) Wil Moss anno 2009 ook weer heel graag een keertje live gaan zien.

      /   Reply  / 
  2. Barend

    ‘De beste NEDERLANDSE popplaat van dit jaar’?
    De beste POPPLAAT van dit jaar! Met afstand!

      /   Reply  / 
  3. Pingback: In Première: Moss – The Comfort | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>