Nooit van gehoord? – Larrikin Love

Larrikin LoveIn de onregelmatig verschijnende rubriek Nooit van gehoord? (nog) volslagen onbekende bands uit binnen- en buitenland. Die daarom zeker wel de moeite zijn om te beluisteren.

Muziekblad Oor kwam nog een hippe vogel te kort voor het feestje ter ere van het 35-jarig bestaan. Om de wat stoffige Stranglers en Ellen ten Damme die Herman Brood gaat imiteren te compenseren en ook de jongere lezertjes naar de Melkweg te trekken. Waardoor de keus viel op Larrikin Love, deel uitmakend van de zogeheten ‘Thamesbeat-scene’. Omdat ze van even boven Londen komen, vandaar.

The Mystery Jets zouden ook tot dat clubje behoren, maar het zal wat mij betreft wel met die hokjesgeest, Larrikin Love presteert het om in ieder geval anders te klinken dan ‘de rest’ uit hun thuisland. Door hun popliedjes te doorspekken met reggae- en folkinvloeden bijvoorbeeld, zodat Larrikin Love het ene moment klinkt als the Clash, en dan weer the Pogues in herinnering roept. Maar ook een toefje bluegrass of een flinke mespunt punk is dit kwartet onder leiding van Edward Larrikin niet vreemd. Debuut The Freedom Spark is enkel nog via de import verkrijgbaar, maar op hun Myspace zijn vier nummers te beluisteren. Wellicht dat daar na Oor’s verjaardagspartijtje verandering in komt?

Bekijk hier de video van Edwould, overigens niet te horen op Myspace.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>