Pinksterprijsvraag: gratis naar HEALTH in Amsterdam

Health (live)Met de opkomst van bands als No Age, Mika Miko en het psychotisch gestoorde vijftal HEALTH lijkt er spontaan een nieuwe, genadeloos harde noise beweging vanuit Los Angeles geboren.  HEALTH speelt donderdag 15 mei onder meer in Bitterzoet in Amsterdam en zal bezoekers verbijsteren met snoeiharde, zenuwslopende, onnavolgbare noise en chaotische no wave met flarden punk en hardcore. Muziek waarvan je door de adrenaline buiten spontaan de stoeptegels uit het trottoir zou willen rukken. Met je blote handen, welteverstaan.

Als we zo de indrukwekkende livenummers op Pitchfork TV bekijken met vijf nummers van vorig jaar verschenen debuut HEALTH, lijkt de band er op het podium bovendien een gezonde 'alles mot kapot'-mentaliteit op na te houden. 'Liars in overdrive' is een andere omschrijving die te binnen schiet.

Donderdag in Bitterzoet heeft HEALTH bovendien twee 'voorprogramma's' in de vorm van het spannende Adept (claustrofobische electropunk uit Groningen en Friesland) en Eva Braun ('punk as fuck', Amsterdam). Start: 20.00 uur.

Geheel gratis en voor niets HEALTH, Adept en Eva Braun uitchecken en ervaren, donderdag 15 mei in Bitterzoet? Dat kan, want van organisator Subbacultcha! mogen we 2 x 2 kaarten voor het optreden weggeven. Mail me dan uiterlijk woensdag 14 mei even waarom HEALTH juist wel of niet goed is voor jouw gezondheid: [email protected], o.v.v. HEALTH. Winnaars krijgen per e-mail bericht.

Meer over HEALTH lees je in het eerste Subbacultcha!-magazine.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Pinksterprijsvraag: gratis naar HEALTH in Amsterdam

  1. Freakystyle

    Misschien vinden ze het bij Bitterzoet leuker als je naar het .com adres linkt ;)

    Ik wil Health heel graag zien, maar heb het vermoeden dat het best eens laat kan beginnen als eerst Adept en Eva Braun nog spelen. Enig idee of het om 23.27 al afgelopen is, zodat ik mijn trein kan halen? Zo ja, dan doe ik zeker mee aan de prijsvraag.

      /   Reply  / 
  2. Joris

    Ik vind het eigenlijk ook wel leuker om naar .com te linken. :)

    Avond zou om 20.00 uur beginnen, toegevoegd aan bericht. Ik denk dat ze rond 23.00 uur wel klaar zijn, met zo’n destructieve act zal HEALTH zelf ook niet erg lang spelen, heb ik het idee. Zoals de Raggende Manne alhier vroeger: optredens nooit langer dan 45 minuten vanwege ‘uitputtingsgevaar van band en publiek.’

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Nooit van Gehoord? Motel Mozaïque - Woods | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>