Nooit van gehoord? – King Khan And The Shrines

King Khan And The ShrinesCanadese garagerocker met Indiaas bloed (!) King Khan bestormde de afgelopen jaren al podia wereldwijd, met zijn BBQ Show (een duo) of de Duitse begeleidingsband The Sensational Shrines, die een mannetje en vrouwtje of elf (!) telt. Daarvoor was hij actief in The Spaceshits uit Montréal, wie kent ze niet? In Amerika is onlangs de compilatie The Supreme Genius Of King Khan And The Shrines uitgekomen, een samenraapsel van nummers van het ook hier verschenen What Is?! en oudere songs. Voor R&B en garage-liefhebbers is The Supreme Genius (vooralsnog niet hier uit, dankzij het WWW wel te vinden) hoe dan ook een godsgruwelijk lekkere must.

What Is?! en daarmee ook The Supreme Genius of… biedt een gloeiendhete stoofpot die het midden houdt tussen de sixties
garagerock à la The Sonics, The Dirtbombs, André Williams of zelfs Zweedse copycats The Hives, met hier en
daar de funk van The Meters of ons eigen Lefties Soul Connection en nog
een flinke snuf soul in enkele hijgere slijpers. En laten we vooral de
extra pittige saus in de vorm van vette blazers niet vergeten. What Is?! is als geheel een wat zweveriger, psychedelisch album, The Supreme Genius biedt een overzicht van wat King Khan And The Shrines de laatste jaren zoal hebben gepresteerd. En dat is zowaar niet misselijk, maar dat had u natuurlijk al begrepen. Wat ruwer is het garage punk werk van The King Khan & BBQ Show, waarin de man ook als Blacksnake bekend is. Albums verschenen op In The Red: The King Khan & BBQ Show en What's For Dinner?

King Khan schijnt de laatste jaren geregeld z'n neus in DB's in Utrecht te hebben vertoond. En z'n opa was naar verluidt een beroemd sitarspeler… Hoe heb ik 'm steeds kunnen missen?

King Khan And The Shrines – Take My Lady To Dinner

Ook niet te missen: trailer voor de rockumentary Road To Khan

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nooit van gehoord? – King Khan And The Shrines

  1. Jasper

    Jaaa, ik herinner me King Khan wel! Op een zondagavond lekker bandjes kijken in het Patronaat dachten we. Werden we ineens met deze man en zijn band geconfronteerd. Hij droeg bloederig shirt en een afgehakte kop van een of ander beest op zijn hoofd. Heel leguber, maar de muziek swingde de pan uit! Hele avond staan dansen. Topavond … en een maandagochtend met knallende koppijn ;)

      /   Reply  / 
  2. Alles Los

    in 2009 gaat u meer van dit heerschap horen in Nederland …

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>