Nooit van Gehoord? – Avi Buffalo + kaartenweggever

Avi BuffaloJammerlijk door mij gemist op de zaterdag van het Haagse Walk The Line-festival, maar volgens sommigen een hoogtepunt: het optreden van piepjonge Californische folkpopband Avi Buffalo, in de sfeervolle Lutherse Kerk. Met leeftijden van 18 en 19 jaar zijn de bandleden amper van school af, onder wie ook de pas 18-jarige zanger/gitarist/oprichter Avigdor Zahner-Isenberg. Die schijnt al sinds zijn tiende levensjaar liedjes te schrijven en vormde in de loop van zijn schooljaren een band, waarmee hij kon optreden in Long Beach, Californië. De reputatie van deze folky indiepopband met een scherp gevoel voor warme melodieën was snel gevestigd: optredens in Los Angeles volgden en de aandacht van het label Sub Pop werd getrokken, waarop een paar weken terug een zeer mooi titelloos debuutalbum is uitgekomen.

Het geluid is warm als de Californische zon, vol twinkelende gitaren en de hoge zang van Zahner-Isenberg. Jawel, een nogal hoge en wat ruwe zangstem, die doet vermoeden dat Avi Buffalo een zangeres heeft en die daardoor niet onomstreden zal zijn. De liedjes zijn intussen opmerkelijk mooi aangekleed en rijkelijk gearrangeerd, zeker als je de leeftijd van de frontman en zijn bandleden in ogenschouw neemt. Laat je dus zeker niet afleiden door wat bedrieglijke titels als Five Little Sluts of Summer Cum, wat domweg zeer fraaie, subtiele liedjes zijn, afkomstig van een veelbelovend talent.

Als Avi Buffalo wat meer kracht zet, levert dat echter pas echte hoogtepunten op, in de vorm van grootse single What’s It In For bijvoorbeeld, en het met een klinkende finale tot zeven minuten opgerekte Remember The Last Time. Krijg daar maar eens géén brok van in de keel.

Komende zondag 23 mei treedt Avi Buffalo op een vrij vroeg tijdstip op in de Amsterdamse Paradiso, om 18.00 uur. Voor dit optreden mag ik voor de eerste drie mailers twee gastenlijstplekjes weggeven. Mail dus heel snel naar [email protected], o.v.v. Avi Buffalo. Prijswinnaars krijgen z.s.m. per e-mail bericht.

Avi Buffalo – What’s It In For

Avi Buffalo – Remember Last Time (live)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>