Nooit van Gehoord? – Allo’ Darlin

U bent nog op zoek naar een onbezorgd, maar wel uiterst leuk niks-aan-de-hand-popplaatje voor in deze warme zomermaanden? Stop met zoeken en leg uw oor als de gesmeerde bliksem te luister bij dit Australisch/Engelse kwartet dat luistert naar de charmante naam Allo’ Darlin, opgericht in januari 2009.

Al net zo charmant zijn de tien sobere doch zeer zachtaardige en pakkende indiepopliedjes op de titelloze debuutplaat die deze band eind vorige maand van uit Londen uitbracht. Catchy melodietjes te over in deze lekker los gespeelde nummers, ergens tussen het geluid van bands als The Go-Betweens, Belle and Sebastian en The Magnetic Fields in.

De grootste attractie is intussen de zoete stem van de van oorsprong Australische Elisabeth Morris. Zij is niet de beste nieuwe zangeres die je de laatste tijd hoorde, maar haar zang en teksten hebben iets ontwapenends. Leuke vondsten genoeg bovendien, zoals in het misdadig pakkende Kiss Your Lips, over een bezoekje aan de kermis waar haar vriendje haar favoriete Weezer-liedje voor haar zingt. En ja: het El Scorchio-citaat van Weezer is onmiskenbaar. En hoor hoe die schattige hipsters uit de Londense wijk Camden er subtiel van langs krijgen in het mooi breekbare Let’s Go Swimming, waarin Belle and Sebastian het dichtstbij is.

Ook in de muziek zijn er vondsten genoeg: de subtiele dwarsfluitjes in het huppelende The Polaroid Song bijvoorbeeld, eind vorig jaar het eerste singletje van de groep, of de onweerstaanbare combi van mandoline met handclaps in Heartbeat Chili. Ja, ook liedjes over hoe het is om in de keuken staan, kunnen héél charmant zijn. Nee, niet wereldschokkend of briljant, maar charmant is het sleutelwoord als het om de muziek van Allo’ Darlin gaat.

Het kwartet heeft de komende maanden aardig wat tourdata door heel Europa in de agenda staan, maar Nederlandse optredens zijn vooralsnog niet te bespeuren. De live-reviews tot nu toe zijn nochtans heel positief. Laat maar gauw komen: liedjes te horen op het volgens sommigen uitstervende medium MySpace.

Meer nieuwe bands om in de gaten te houden in de onregelmatige rubriekjes Nooit van Gehoord? en Snoepje van de Week.

Allo’ Darlin – Dreaming

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nooit van Gehoord? – Allo’ Darlin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>