Versche Belgische Waer: Boston Tea Party

Nee: met die vreemde club Amerikaanse snoeshanen die de Verenigde Staten het liefst weer naar een paar eeuwen terug zou willen katapulteren, heeft deze Boston Tea Party helemaal niets te maken. Ook niet met de gelijknamige belangrijke gebeurtenis in 1773 tijdens de Amerikaanse Revolutie. Wel met een van de onverwacht leukste Belgische bands in lange tijd. Uit Gent komt The Boston Tea Party, gevormd door Thomas en Eline. Samen hebben zij met Little Trouble Kids een onweerstaanbaar lekker voortraggend rammelrockplaatje gemaakt, sinds enige tijd uit via Kinky Star Records en het Nederlandse Dying Giraffe. De elementaire muziek wordt op een opmerkelijke manier gemaakt: met enkel een overstuurde akoestische gitaar, twee stemmen en stampritmes uit een zelfgemaakte ‘stompbox’, aangedreven door Eline op een paar flamencoschoenen.

Tim VanHamel (Millionnaire) bleek al gauw zo’n liefhebber van het duo dat hij aanbood om eigenhandig het Boston Tea Party-debuut te produceren. Zijn naam prijkt in het cd-hoesje, maar je hoort duidelijk dat hij het geluid heel bewust gewoon ruw en lekker kaal gehouden moet hebben. Het resultaat: elf felle, ontzettend catchy en noisy rammelrockliedjes in een volslagen pretentieloos half uurtje, met hier en daar een heel fijne White Stripes of Be Your Own Pet!-feel.

Uiteraard: bij dit soort muziek is een half uur precies genoeg om de op de loer liggende eentonigheid niet toe te laten slaan. Dat is gelukt, en die prestatie is meteen een van de krachten van dit plaatje. Want opnieuw opzetten wil je wél weer meteen. De stem van Eline hoor je het meest, en die doet intussen geregeld denken aan de zang van ons eigen Daily Bread, maar dan wat nonchalanter.

Een enkele keer gaat het een soort melige Moldy Peaches-kant op in het leuke Gloomy Face And The Oh-Oh Band, verder jakkert dit duo heerlijk door; onderstaand 90′s Dream is het perfecte voorbeeld van het geluid van dit bandje om in de gaten te houden. Little Trouble Kids vormt alvast het ideale half uurtje om even goed door je eigen kamer heen en weer te kunnen springen. En hoe zou dit live uitpakken?

Half augustus geeft Boston Tea Party enkele optredens in Nederland, onder meer op 8 augustus in Vlissingen en op 13 en 14 augustus op het Boulevard Festival in Den Bosch.

The Boston Tea Party – 90′s Dream

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>