Nooit van Gehoord? – Wild Nothing + kaarten te geef

Wild NothingEen van de aangenaamste recente mengelingen van lichte shoegaze- en lofi-droompop vol echo’s naar de jaren tachtig, is te vinden op Gemini, het mooie, deze zomer verschenen, elf nummers tellende debuutalbum van Wild Nothing. Achter deze naam gaat de Amerikaanse muzikant Jack Tatum schuil, die eerdere muziek maakte als Jack and the Whale en ook lid was van de band Facepaint. Naast het creëren van een tegelijkertijd eigentijds en toch wat nostalgisch aandoend galmpopgeluid, blijkt hij ook zeer bedreven in het schrijven van melodieuze, mooie en pakkende liedjes.

De ene keer is het geluid flink elektronisch; het zweverige Bored Games is zo een fraaie mengsel van electropop met gitaren afkomstig uit liedjes van The Cure. De andere keer roepen klaterende gitaarliedjes op deze aangename verrassing het geluid van The Smiths in herinnering (Summer Holiday, O Lilac). En van wie zou die galmende gitaarriedel uit The Witching Hour toch gejat zijn?

Een andere belangrijke inspiratie voor Tatum moet overigens Kate Bush zijn, wiens Cloudbusting hij gecoverd heeft (te horen op MySpace). Dat geldt bepaald niet voor zijn vocalen: Tatum is een typische, monotone shoegazezanger, maar zijn in galm gedrenkte zang werkt prima in combinatie met zijn muziek en verveelt daardoor niet.

Live is Wild Nothing een vijfmansband, om zo de ingenieuze liedjes optimaal tot leven te kunnen wekken. Wild Nothing treedt dinsdag 17 augustus om 20.00 uur op in de kleine zaal van Paradiso in Amsterdam. Wil je hier gratis bij zijn? Dat kan: stuur dan zo snel mogelijk een mailtje naar [email protected], o.v.v. Wild Nothing. Inzenders 1, 3 en 5 mogen gaan: prijswinnaars krijgen per e-mail bericht.

Meer nieuwe bands in Nooit van Gehoord? op Alternative Blog.

Wild Nothing – Chinatown

Wild Nothing – Bored Games (audio)

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nooit van Gehoord? – Wild Nothing + kaarten te geef

  1. Renato

    Wild Nothing op Spotify:
    spotify:artist:6NrkINd80slV25wkBu9mEB

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>