Nooit Van Gehoord? fun. met de raarste. videoclip. ooit.


Elke week kiezen wij een bandje uit waarvan wij nog nooit gehoord hebben. Een bandje dat wat ons betreft nog wel vaker mag langskomen. Een bandje dat wij graag groot zien worden. Of gewoon een bandje dat zo goed is dat het maar eens besproken moest worden.

Vandaag wil ik het hebben over fun. Met kleine letter f. Niet alleen omdat Janelle Monae (een van mijn droomvrouwen) meezingt op hun nieuwe single, maar ook vooral omdat ze de vreemdste video van het jaar hebben gemaakt. Die clip is zo gek dat je er een goth-rock nummer onder zou verwachten, of een prodigy-achtige terror-house-track. Maar nee: fun. maakt hele vrolijke muziek!

Dan blijven er twee mogelijkheden over: of hun vrolijke muziek is bedrieglijk, en ze zingen eigenlijk over allerlei narigheden. Of ze maken vrolijke muziek en willen gewoon scoren en beroemd worden met een ‘shocking’ video. Oordeel zelf. Ik weet in ieder geval, dat ik dit nummer fijn vind. Juist omdat het eigenlijk niet mijn smaak is. Juist omdat ik eigenlijk niet zo van vrolijke muziek hou. Maar er is iets aan de hand met deze band.

Volg de band hier. Koop hun werk hier. fun. zit bij Fueled By Ramen, een groepje dat zichzelf een record label noemt en claimt het beste te brengen in ‘punk infused pop/rock’, een tenenkrommende stelling. Maar goed. Vind ze hier. The fun. (met of zonder lidwoord?) schijnt uit de ruines van The Format te zijn gekomen. The Format. Geen commentaar. Naast voormalig Format-zanger Nate Ruess zit Andrew Dost in de band, en hij komt uit Anathallo. Wel een vette band. Derde permanente lid is Jack Antonoff, de baas van Steel Train.

Hier nu die video, waarvan ik nog steeds niet helemaal snap wat er nou precies gebeurt. Hoe dan ook. fun. is ons ‘Nooit Van Gehoord?’-bandje van de week. Kijken waar ze volgend jaar zijn.

 

 

 

h/t!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>