Arctic Monkeys, Arcade Fire en Björk op Glastonbury

Glastonbury 2005 in het waterNa een jaartje van afwezigheid is Engelands beroemdste festival terug: Glastonbury wordt dit jaar gehouden van 22 tot en met 24 juni. Na het afzeggen van Kylie Minogue heeft festivalbaas Michael Eavis vandaag de eerste grote namen bekend gemaakt. En dat zijn Arctic Monkeys, Arcade Fire en niemand minder dan Björk, over wie we afgelopen week nog wisten te melden dat zij een nieuwe plaat met behulp van diverse gasten aan het maken is. Ook zo goed als zeker lijkt de komst van The Who, waarvan Eavis zegt dat het wel eens het laatste Who-concert ever kan worden. Verder zoemen namen als Bruce Springsteen en The Killers rond.

Glastonbury is alvast niet het enige Europese festival in de agenda van Arctic Monkeys, want deze band speelt op 1 en 2 juni ook op het Duitse dubbelfestival Rock am Ring / Rock im Park. En laat nu net een week daarvoor Pinkpop zijn. Zowel Björk als Arcade Fire doen eind april ook het Coachella Festival in California aan, dus ik hoop van harte dat we hen komende zomer ook op meer Europese evenementen kunnen zien. Ik wacht met spanning af waar de festivals de komende weken verder mee komen.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Arctic Monkeys, Arcade Fire en Björk op Glastonbury

  1. Blaurey

    Ja, ik zag laatst die namenposter van Coachella! Dat is indrukwekkend hoor!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>