The Arcade Fire voor het zingen de kerk uit

The Arcade Fire in St. Johns Church (29/1/'07)Ruim een maand voor de verschijning van Neon Bible is The Arcade Fire alweer fanatiek aan het touren geslagen. Gisteravond speelden de Canadezen in St. John's Church, de eerste van vijf Londense shows. Met de bijzonderheid dat de band na toegift Neighbourhood #3 (Power Out) subiet de kerk uitrende om op straat nog een akoestische versie van Wake Up te spelen. Waarvan hier onder een alleszeggend flimpje te zien is. Kijk daarvoor maar naar een zielsgelukkig kijkende Regine Chassage, door op 'lees verder' te klikken.

Intussen is Neon Bible, de opvolger van het bewierookte debuut Funeral, gelekt en in z'n geheel via internetfora en muziekweblogs te downloaden. Ik kan na een paar keer The Arcade Fire in St. John's Churchluisteren alleen maar zeggen dat mijn mond meerdere malen open viel van verbazing. De band klinkt zelfverzekerder, de sound is nog wat bombastischer en de elf songs zijn stuk voor stuk bloedmooi. Of 'ie nog sterker is dan Funeral, durf ik pas na nog 86 keer luisteren te zeggen, dus die conclusie trek ik pas later. Op 2 april kunnen we met eigen ogen zien of The Arcade Fire er nog altijd zo energiek, enthousiast en overdonderend tegen aan gaat op het podium, in Vredenburg, Utrecht. Dat dit concert in een dagje was uitverkocht, hoeft geen verbazing te wekken.

The Arcade Fire buiten St. John's Church.

Zie ook:
- Juno presenteert voorproefje Arcade Fire's Neon Bible
- The Arcade Fire lekt stukje bij beetje
- De nieuwe Arcade Fire heet Neon Bible

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “The Arcade Fire voor het zingen de kerk uit

  1. marco

    ik zie dit stukje nu pas staan, maar leuke woordspeling hoor in de titel! :-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>