Snoepje van de Week? – 30 Seconds To Mars

Jared Leto (30 seconds to mars)Wat wordt in 2007 het emorockbandje dat onze gehoorgangen gaat teisteren? Fall Out Boy die net de plaat Infinity On High uit heeft? Of toch maar 30 Seconds To Mars? Dit is de band van filmacteur Jared Leto (Requiem For A Dream, Panic Room, Fight Club) die deze zaterdag (3 februari) in een uitverkocht Tivoli Oudegracht staat. Het handelsmerk: pretentieuze, clichématige van-dik-hout-zaagt-men-planken-emorock met zanger Jared Leto die last lijkt te hebben van een hevige aanval van Aanstelleritus B. Maar goed, bij een jong rockpubliek doet deze band het net als My Chemical Romance het prima. In Amerika en hier is hun jongste album A Beautiful Lie erg geliefd, al kan de gevorderde muziekluisteraar hier wellicht bar weinig mee.

De video bij successingle The Kill is gebaseerd op horrorklassieker The Shining. Ik vind frontman Jared Leto als filmacteur stukken geloofwaardiger overkomen dan in de video bij deze wel erg belegen, gelikte en pompeuze rock. Is het toeval dat een ander nummer From Yesterday heet? Doe mij trouwens sowieso maar de 'echte' Shining van regisseur Stanley Kubrick. Maar dit zal honderden gillende meisjes in een volgepakt Tivoli, en straks op festivalweides wereldwijd, een volslagen zorg zijn. Eerlijk is eerlijk: ben je 14 en begin je gitaarmuziek te luisteren, dan mankeert er niets aan 30 Seconds To Mars als instapper.

Bekijk hier de video van The Kill. Meer muziek op MySpace. Kun jij uit de voeten met 30 Seconds To Mars?

Meer snoepjes van de week vind je alhier, met onder meer The View, Klaxons en The Fratellis. Ja, soms heb ik serieus meer met frisse Britse bands dan belegen Amerikaanse acts.

facebook share facebook share

17 Reacties // Reageer

17 thoughts on “Snoepje van de Week? – 30 Seconds To Mars

  1. Alex

    Het is My Chemical Romance.

      /   Reply  / 
  2. Joris

    Whoops, tikfoutje. Honestly. :)

      /   Reply  / 
  3. toolhead

    zondag zaten de fans al voor 10.00 uur voor de deur. Zie 3v12/Utrecht voor een verslagje van collega Matthijs.

      /   Reply  / 
  4. Sanne [ECHELON]

    emorockbandje Yeah Right.
    Het is dus echt geen emorockbandje…
    Ze maken ook geen emo muziek
    Alternatieve Progressive Rock.

      /   Reply  / 
  5. Deborah

    Wel makkelijk om te zeggen dat ze ‘slecht’ zijn alleen omdat de zanger een bekende acteur is. En 30STM hoort absoluut niet in een rijtje naast My Chemical Romance. En je weet toch vast wel dat smaken verschillen? Dus ga hier niet de grote muziekkenner uit zitten hangen.

      /   Reply  / 
  6. JaredLoverke [ECHELON]

    HELEMAAL met je eens Sanne ;-)
    EMO?! Ze zijn niet goed wijs!! Het is niet zo dat de mannen van 30 Seconds To Mars zich ‘shminken’ dat ze de EMO’S uithangen ECHT NIET!! En ze maken trouwens keigoede muziek neh!! Uitgespreide ECHELON liefde!!
    Ik hoop dat ik ze OOIT live te zien zal krijgen :(

      /   Reply  / 
  7. Angelique

    wat een gezeik weer..

      /   Reply  / 
  8. hossie

    Hij is onwijs lekker dus het maakt me echt niet wat uit dat die clip zo veel op de Shining lijkt (!)

      /   Reply  / 
  9. Bodine

    Of het emorock is of niet moeten jullie zelf maar uitvechten.

    Maar ‘alternatieve progressive rock’?! No way! Progressiv rock (en progressive metal)bands zijn bands à la Yes, Dream Theatwer, Rush, Yes e.d.

    Als je post-rock of post-rock achtige bands ook meerekent zou je eventueel ook nog 65daysofstatic, Godspeed You! Black Emperor, Red Sparowes en Grails aan dat kleine lijstje kunnen toevoegen.

    En erg alternatief vind ik het ook weer niet. Alternative rock is meer richting Radiohead, Nirvana, The Smashing Pumpkins en The Pixies.

    Er staat op http://www.foxytunes.com/artist/30_seconds_to_mars weliswaar dat het alternative rock en progressive rock is, maar volgens mij klopt dat echt niet.

      /   Reply  / 
  10. Bodine

    Oh shit, wat een spellingsfouten! Natuurlijk is het Dream Theater, zonder w.

      /   Reply  / 
  11. Joris

    Go Bodine! Ik doe al geeneens moeite meer. ;-)

      /   Reply  / 
  12. surt

    Meningen verschillen, get over it. Bende losers.

      /   Reply  / 
  13. MndyH

    30secondstomars is geen emo band en jared is niet emo :@:@

      /   Reply  / 
  14. Annemarie

    Ik respecteer je mening volledig, maar wie ben jij om te zeggen dat Jared Leto aan Aanstelleritus lijdt? En waarom is het een ‘instappertje’? Volgens mij is 30 Seconds to Mars een band met zeer veel ‘devoted’ fans. Ik vlieg in Februari naar engeland voor een optreden. Mijn mening: Jij lijdt aan aanstelleritus, Jared Leto is als muzikant even geloofwaardig als als acteur(en hij speelt al langer muziek dan dat hij acteert) en heb jij hier als iemand die ze zo te zien niet goed kent hier totaal niets over te zeggen.

      /   Reply  / 
  15. JaredLoverke

    Eindelijk iemand met verstand!
    Annemarie ;D

      /   Reply  / 
  16. Joris

    Ik blijf erbij: de rol van expressieve rockzanger in de band 30 Seconds To Mars blijft veruit zijn slechtste.

      /   Reply  / 
  17. Mara

    30 Seconds to Mars een ‘instappertje’?
    Ik kan je vertellen dat ik een ‘gevorderd muziekluisteraar’ ben, en dat ik toch bar VEEL met 30 Seconds to Mars kan! O, en aanstelleritus B? Ja, Jared is enthausiast als hij op het podium staat, hyper zelfs. Maar ga zelf eens op een podium staan in een zaal vol fans; kijken of jij rustig op je plekje blijft staan zingen.. Persoonlijk vind ik het nog leuk ook, zijn “aanstelleritus”, hij steekt mij er altijd mee aan als ik 30 Seconds to Mars live zie!
    Maar goed, jij mag natuurlijk een andere mening hebben, maar als je 30 Sec niets vind, bemoei je er dan verder ook niet mee.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>