Kaiser Chiefs gaan over Norah Jones heen

Ricky Wilson (Kaiser Chiefs)Soms gebeurt het: een populaire nieuwe cd die direct zo goed wordt verkocht dat 'ie op nummer 1 binnenkomt in de Nederlandse albumcharts. Maar dat Kaiser Chiefs dat hier zouden flikken is best verrassend. En toch is het zo. de tweede Kaiser Chiefs-plaat Yours Truly, Angry Mob is deze week vanuit het niets binnengekomen op de eerste plaats van de Album Top 100 en verwijst daarmee Not To Late van Norah Jones naar een tweede plaats. Die plaat kwam enkele weken terug trouwens ook op 1 binnen. Platenmaatschappij Universal noemt het opmerkelijk dat een album van een 'alternatieve band als Kaiser Chiefs' direct zo hoog in de charts beland.

Toch: zo vreemd is het niet. De single Ruby is al weken niet van radio en tv af te branden en bezet in de single Top 40 inmiddels ook de zevende plaats. Plus dat de band ook zonder die single al zeer populair was geworden in Nederland dankzij het debuut Employment, de hit Oh My God en een overdaad aan optredens op neerlandse bodem. Ook de recensies van Yours Truly, Angry Mob zijn juichend en terecht, het is een heerlijk weghappende, goed meezingbare rockplaat geworden.

Rest natuurlijk de grote vraag: heb jij 'm al netjes gekocht en wat vind je van Yours Truly, Angry Mob? Beter dan Employment?

Lees ook:
- Album van de week – Kaiser Chiefs – Yours Truly, Angry Mob

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>