Spinvis komt met album Goochelaars en Geesten

Spinvis met het Metropole OrkestBest verrassend: er komt dit jaar alsnog een nieuwe plaat uit van Spinvis. Geen echt nieuw album waar hij de laatste tijd aan heeft geschreven, maar een verzamelaar met daarop onder meer b-kantjes, enkele niet eerder uitgebrachte nummers, losse liedjes die hij in opdracht maakte en muziek voor een theatervoorstelling die de man achter Spinvis, Erik de Jong, speelde met het Metropole Orkest. Goochelaars en Geesten gaat de schijf heten, die in augustus moet verschijnen via Excelsior.

Tegen 3VOOR12 zegt Spinvis dat Goochelaars en Geesten niet zomaar een verzameling kliekjes is. Voor hem is het de afsluiting van de periode 2002-2007, waarin hij twee studioplaten maakte: Spinvis ('02) en Dagen Van Gras, Dagen Van Stro ('05). Vorig jaar verscheen ook nog Ja!, een samenwerking met dichter Simon Vinkenoog.

De komende maand is Spinvis nog volop in theaters in het land te zien met de voorstelling "Op een avond in het heelal." In het najaar krijgt deze tournee een reprise. Vervolgens is 2008 gereserveerd voor het maken van een 'echt' nieuw Spinvis-album, een soort mengvorm tussen muziek en een stripverhaal. Waarmee ik Goochelaars en Geesten niet wil afdoen als een tussendoortje: ook hier staat ongetwijfeld ontzettend veel moois op!

Lees ook:
- Drie hoeraatjes voor Popprijs-winnaar Spinvis!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>