Gaat Blur weer met gitarist Graham Coxon in zee?

Blur mét Graham Coxon (links)De geruchten weten van geen wijken: als het aan bassist Alex James ligt, gaat zijn band Blur deze zomer de studio in met de bedoeling een nieuw, zeer waarschijnlijk allerlaatste groepsalbum op te nemen. Mét gitarist Graham Coxon, die de band tijdens het maken van het zevende album Think Tank in 2002 verliet. James zelf is er in ieder geval wel nuchter onder. "We gaan gewoon kijken of we het nog steeds in ons hebben. Zo niet, dan stoppen we ermee en komt er geen nieuwe Blur-plaat. Dan gaan we allemaal onze eigen weg." Commentaar van Coxon zelf is helaas niet direct voorhanden.

Het lijkt mij prachtig, een nieuwe Blur-plaat. Met of zonder Coxon, die de laatste jaren de ene na de andere matige soloplaat uitpoepte. Het is wat mij betreft wel de vraag of frontman Damon Albarn überhaupt tijd heeft. Zijn Gorillaz mag er dan mee stoppen nadat een film over de cartoonband klaar is, maar zijn jongste, bejubelde project The Good, The Bad And The Queen gaat komende zomer aardig wat concertzalen en festivals af voor optredens. Onder meer Rock Werchter staat op het programma. En of er dan tijd is om met zijn eerste bandje de studio in te duiken…. Laten we in ieder geval hopen dat het hoofdstuk Blur nog een fatsoenlijke afsluiting krijgt.

Lees ook
- Juich ende Jubel: ook Graham Coxon praat weer over Blur

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>