In premiere: My Chemical Romance – Teenagers

Nieuwe video's zie je in de rubriek In Première.

Ik onderbreek de slow chat sessie onder enkele fanatieke My Chemical Romance-fans elders op deze blog voor een ook voor mij grote verrassing: de nieuwe single van de Amerikaanse rockband uit New Jersey is prima te pruimen! Luchtig, niet te pretentieus of bombastisch en een meteen meebrulbare tekst. Het lijkt wel carnaval! Dat we dat nog mogen meemaken…

Met het voorspelde grote succes van de band in Nederland valt het vooralsnog mee, of tegen zo u wilt. Want het recente concert in de Heineken Music Hall raakte lang niet uitverkocht. Maar wellicht dat er nog wat meer Nederlandse rockliefhebbers zwichten bij het horen van dit geinige singeltje.

In de video zien we de band klaar voor een optreden in de gymzaal van een Amerikaanse Highschool. Het gretige publiek wordt in eerste instantie buiten gehouden door de met kettingen vergrendelde deuren, maar komt natuurlijk toch binnen. En dan kan een bestorming van het podium onder het motto ‘alles mot kapot' natuurlijk niet uitblijven. Een onduidelijkheidje: waarom dragen de cheerleaders gasmaskers?

My Chemical Romance zal nooit mijn favoriete band worden, vraag me dus niet om nog eens The Black Parade helemaal uit te zitten. Eén keer gedaan, vond ik meer dan genoeg. Maar dit is een leuk, luchtig, lekker pakkend liedje dat schreeuwt om door meer mensen te worden meegebruld. Teenagers is in mijn horen stukken beter geslaagd dan de vele over the top bombastische songs vol aanstelleritus die op The Black Parade staan. Wat vind jij, de fan of de hartgrondige hater, van Teenagers en de clip?

My Chemical Romance – Teenagers. In nog geen twee weken al drie miljoen keer bekeken. Wauw, hit!

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “In premiere: My Chemical Romance – Teenagers

  1. Tim Leenders

    Ik moet aan I’m gonna knock on your door (http://www.youtube.com/watch?v=s3wfnUnBtG4) uit 1961 denken, grappig is dat. Verder zag ik deze ook voorbij komen op MTV2 en dacht ‘huh? waar slaat deze actie van MCR op?’. Als een groenteboer die koffiezetapparaten gaat verkopen. Voor mij verandert het niks aan de onsmakelijkheid van deze band…

      /   Reply  / 
  2. Lindsay

    MCR Rocks!!! Wat een supernummer en wat een superclip!! Ze zijn echt geweldig. En wat betreft dat MCR niet jouw favoriete band zou worden maakt mij niet uit, dat kan. Maar hou dan in ieder geval op met ze helemaal af te zeiken. Er zijn ook mensen wie deze muziek wel helemaal geweldig vinden, zoals ik, en er dus graag naar luisteren(en kijken. MCR is er om mensen en vooral jongeren te helpen wie in de knup zitten met zichzelf. En als deze muziek daarbij helpt mag dat toch?? MCR, Keep Up The Good Work!!!

      /   Reply  / 
  3. Frank

    Vaag doet het me denken aan Billie joe (Green day) die daar onstage ze kunstje staat te vertonen.

    Het swingt wel.

      /   Reply  / 
  4. Lindsay

    Ligt het aan mij of is bijna nooit iemand het eens met die idioot wie deze verhalen hierboven schrijft?? Misschien moet ie wat anders gaan doen dan alleen maar muziek afzeiken. Want er niks toch niks goed, of wel??!! My Chemical Romance en Green Day in ieder geval wel!! En dat is mijn mening!!

      /   Reply  / 
  5. Debby

    MCR maakt zeker mooie muziek. I don’t love you was/is een te gek nummer!

    Verder… Leuke blog Joris!

      /   Reply  / 
  6. Kale Eddy

    Zag m laatst op MTV2 en heb meteen de cd gechecked in de hoop dat de rest ook ok was, maar dit bleek dus niet. Eigenlijk begon dit nummer me na een paar keer luisteren ook alweer te vervelen.

    wel een catchy tune in ieder geval…

      /   Reply  / 
  7. Someone.

    wat ik, grote fan, van de clip en nummer vind? Ik vind het eigenlijk een minder mooi nummer dan de rest van het album xD haha.
    Toch vind ik dit ook een supernummer hoor.
    Three Cheers For Sweet Revenge blijft alleen mijn favoriet. Ik heb Stay, of Stay Awake, het nieuwe nummer dat ze ooit eens live gedaan hebben wel een beetje weghebben van het TCFSR album.

    En over het afzeiken van bands: Ik denk dat ze dat doen zodat het leuker, interessanter wordt om te lezen, en wat maakt het eigenlijk uit wat een ander ervan vind, zolang jij het maar geweldig vind, toch? XD
    Bye!
    x

      /   Reply  / 
  8. Sanne

    Ik ben een groooote fan, en Teenagers is egt heel anders dan de andere nummers, maaar dat is eigelijk wel geinig omdat je dan ff iets anders er tussen door hebt. Het is egt een nummer waar je op mee swingt. Maar ik vind het niet het beste nummer van het album, dat is The Sharpest lives dat vind ik.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>