Wat nou, ‘een nieuw Libertines-album volgende maand’…

The Libertines'The Libertines to release new album next month!' kopt de website van het Britse muziekblad NME. Snel klikken we verder: waar komt een nieuwe plaat van Pete Doherty, Carl Barat en de rest opeens vandaan? Loos alarm dus: het gaat om een best of-compilatie met een selectie van de twee Libertines-albums. Zonder ook maar één nieuw of nooit eerder uitgebracht nummer. Paniek om een overbodige release kortom.

Want voor de fans voegt Time For Heroes – The Best Of The Libertines (release: 29 oktober) dus geen bal toe en een best of uit twee albums samenstellen is tamelijk belachelijk. Natuurlijk is het een fraaie selectie, maar we hebben de platen Up The Brackett en The Libertines toch allang? Vooruit, daar staat alleen Don't Look Back Into The Sun niet op.

Nee, de vraag of een echt Libertines-album er nog eens gaat komen nu Pete Doherty en Carl Barat weer met elkaar praten, in de studio zitten en incidenteel samen zingen, is vele malen boeiender. En natuurlijk wachten we met spanning af hoe goed Shotters Nation, de nieuwe plaat van Doherty's Babyshambles, gaat worden. Die komt op woensdag 3 oktober uit, single Delivery is alvast aardig.

Goed, voor wie het nog weten wil is hier de tracklisting van Time For Heroes – The Best Of The Libertines. Sprint u wel naar de winkel? Wat ontbreekt er volgens u?

'Up The Bracket'
'Time For Heroes'
'Mayday'
'Don't Look Back Into The Sun'
'Tell The King'
'What Katie Did'
'Can't Stand Me Now'
'What A Waster'
'The Delaney'
'Boys In The Band'
'Death On The Stairs'
'I Get Along'
'What Became Of The Likely Lads'

The Libertines – Can't Stand Me Now

Lees ook:
- Libertines terug na hereniging Pete Doherty en Carl Barat?
- The Libertines terug in de studio, ook op Glastonbury
- Nieuwe Babyshambles in de herfst
- Video: Babyshambles – Delivery

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Wat nou, ‘een nieuw Libertines-album volgende maand’…

  1. Sander

    Toch 1 seconde verbaast opgekeken, zou het dan echt… maar helaas

      /   Reply  / 
  2. M.

    Er ligt nog steeds een stapel oud werk te wachten om een keer uitgegeven te worden, en daar zit heel, heel goed spul tussen. Naar verluidt is het wachten op het groene licht van Pete Doherty. Dit geval is enkel Rough Trade dat probeert nog een beetje extra geld te verdienen aan wat ze hebben liggen.

      /   Reply  / 
  3. sophie

    eigenlijk ontbreken alle nummers die niet op de best of zijn gekomen. maar een paar favorieten die er niet op zijn gekomen: good old days, begging, narcissist en campaign of hate

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>