Eels in maart 2008 hoofdact Cross-Linx Festival

EelsEels doet volgend jaar februari en maart 2008 een Europese tournee ter ere van de release van enkele verzamelalbums, waarbij Nederland niet wordt overgeslagen. De groep van Mark E. Everett zal in maart de hoofdact zijn van de achtste editie van het Cross-Linx Festival, dat de steden Eindhoven, Enschede en Utrecht aandoet. Ook geeft Eels nog losse concerten, in de Groningse Oosterpoort op 3 maart en in het Koninklijk Circus in Brussel op 4 maart. 

Cross-Linx tast de grenzen van muziek af, door in de afgelopen edities dance, rock, wereldmuziek of jazz de 'confrontatie' met (modern) klassieke muziek aan te laten gaan. Zo stonden in het verleden zowel een bands als Kashmir, Voicst, Coparck, The Ex, Spinvis en Yann Tierssen op het festival samen met gezelschappen als het Radio Symfonie Orkest of het Metropole Orkest. Details over Cross-Linx in 2008 zijn er verder nog niet, maar een concert van Eels samen met bijvoorbeeld een Metropole Orkest of Radio Symfonie Orkest is natuurlijk een prachtige combinatie. Om dat te weten hoef je van Eels alleen maar Live At Town Hall op te zetten.

Binnenkort komen er van Eels twee verzamelaars uit in de vorm van pakketjes met cd's en dvd's: een best of met de titel Meet The Eels: Essential Eels Vol. 1 en de kliekjesplaat Eels Useless Trinkets: B-Sides, Soundtracks, Rarities And Unreleased 1996-2006.

De Nederlandse en Belgische Eels-data met exacte Cross-Linx locaties op een rijtje:

March 3 2008 Groningen, Holland Oosterpoort
March 4 2008 Brussels, Belgium Cirque Royale
March 13 2008 Utrecht, Holland Cross-linx Festival, Muziek Centrum Vredenburg
March 14 2008 Enschede, Holland Cross-linx Festival, Muziek Centrum
March 15 2008 Eindhoven, Holland Cross-linx Festival, Muziek Centrum Frits Philips

Lees ook:
- Eels verzamelt 'greatest hits' en zeldzame liedjes

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>