In Première – The Killers ft. Lou Reed – Tranquilize

Je moet maar durven, na koud twee albums een b-kantjes en remixenalbum uitbrengen. The Killers uit Las Vegas hebben dat lef en namen voor de compilatie nog een nieuw nummer op (de fans die alles al hebben moeten het ding immers ook kopen) met niemand minder dan levende legende Lou Reed. Het resultaat heet Tranquilize, komt op single uit en is er een video bij gemaakt waarbij echter niet helemaal duidelijk is of Lou en de Killers samen op de set  van de clipopnames aanwezig waren.

De vierkoppige band bevindt zich in een spookachtig aandoend vervallen pand, waar plotseling een kinderkoor opduikt. De beelden zijn onrustig wat wel iets van spanning geeft, maar feitelijk gebeurt er bar weinig. Tussendoor kijkt Lou een paar keer wijs recht de lens in. Weinig boeiende video, maar het nummer zelf is nog best te pruimen. En dat ondanks dat het een duet is met – face it – twee nogal matige zangers.

Killers-debuut Hot Fuss vond ik dankzij de ironische houding van de band een fijne plaat, maar Sam's Town is mij een te bombastische draak. Tranquilize is een liedje geworden dat echt het midden houdt tussen een betere Killers-song (ook tussen hun twee albums) en een typisch Lou Reed-liedje. Al hadden die strijkers en dat kinderkoor (arch! het is zeker bijna Kerstmis…) van mij niet gehoeven: ze voegen niets toe. Maar toch, dankzij de bijdrage van Lou Reed en een band die net niet over the top gaat, krijgt dit liedje een ruime voldoende. Maar Killers-fan word ik er niet van.

The Killers ft. Lou Reed – Tranquilize

Meer video's in de rubriek In Premìère, met clips van onder anderen Fixkes, Kate Nash, The Hives, Simian Mobile Disco, Battles, Rogue Wave, Coparck en vele anderen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>