Slik: Neil Young geeft peperdure concerten in Amsterdam

Neil YoungDe meeste vers aangekondigde concerten die Alternative Blog tipt, spelen zich vaak af in clubs en zijn redelijk vriendelijk geprijsd, zo tussen de 10 en 20 euro. Dat geldt uiteraard niet voor de Canadese rockdinosaurus Neil Young, die op 17 en 18 februari twee Nederlandse concerten komt geven in het RAI Theater in Amsterdam. Ervaren fans of broekies die man nog eens in levende lijve willen zien mogen diep in de buidel tasten: de prijs voor de beste plaatsen is 140 euro. Twee rangen lager doen respectievelijk 122 en 90 euro… Geen geld. 

Voor zover ik weet is dit een nieuw record qua ticketprijzen voor een zaalconcert in Nederland, na de dik honderd euro voor Tom Waits enkele jaren terug. De prijs is voor jongere fans die de man misschien wel hebben ontdekt vanwege zijn nog altijd hevige invloed op hedendaagse acts als My Morning Jacket of Band Of Horses even slikken. Maar voor oudere fans die Harvest of andere Young-klassiekers nog zelf ooit in een platenzaak hebben gekocht, moet dit ook wel even slikken zijn. Ook na de soloconcerten van enkele jaren terug, waarvoor een kaartje 90 euro kostte. Zijn deze misschien marktconforme, maar nuchter bekeken volstrekt krankzinnige bedragen een concert van Neil Young nog waard?

De voorverkoop voor Neil Young in het RAI Theater begint op donderdag 20 december om 10.00 uur. Het concert zal bestaan uit twee delen: een akoestische set en een stevig rockend deel, beide met band. Young's echtgenote Pegi verzorgt het voorprogramma.

Bent u ondanks de rib uit het lijf aanwezig? Let wel: als deze concerten binnen de kortste keren uitverkopen, betekent dat een vrijbrief voor forse verdere verhogingen van ticketprijzen, zo valt te vrezen…

Neil Young – Heart Of Gold (en na deze tournee nog wel meer ook, schat ik zo), live in 1971.

facebook share facebook share

25 Reacties // Reageer

25 thoughts on “Slik: Neil Young geeft peperdure concerten in Amsterdam

  1. jahappey

    Precies!! Dus de enige mogelijkheid om dit tegen te houden is door geen kaartjes te kopen. Zou toch mooi zijn dat er twee concerten geboekt worden waar geen kaartjes voor verkocht zijn. Maar hoe kunnen we dit bereiken?

      /   Reply  / 
  2. Magnus

    Kan iemand mij vertellen of deze prijzen komen doordat de consument alleen nog maar muziek aan het downloaden is ? Concerten bezoeken wordt echt onbetaalbaar.

      /   Reply  / 
  3. Blaurey

    Sjeeminee zeg! Ik las al dat hij in Antwerpen zou komen dus ik hoopte al op een optreden in Nederland, maar ZO duur!? :O De Rai, dat is volgens mij zitten hè? Tjonge, ik moet nog even van de schrik bekomen en goed nadenken over een kaartje…ik dacht dat ik met Bruce Springsteen wel zo’n beetje de max had bereikt!

      /   Reply  / 
  4. Joris

    Ik heb definitely de max bereikt met Bruce. Of Tom Waits moet nog een keer voor diezelfde 100 euro terugkomen naar Carré of zo, maar dan niet voor nog vele tientjes bovenop die 100 euro, wat al bespottelijk veel geld is voor theaterconcert.

      /   Reply  / 
  5. Blaurey

    De locatie staat mij eigenlijk ook niet helemaal aan: Rai…Carré mag van status (en dus veel geld) spreken maar de Rai?

      /   Reply  / 
  6. j

    het Rai ‘Theater’? De Rai is geen theater. dat is gewoon een hallencomplex. zo lijkt het alsof je een intiem concert beleeft…

      /   Reply  / 
  7. Joris

    In dat hele lompe RAI Complex zit ook een theater: http://www.raitheater.nl

    Ook voor een theater knap sfeerloos, ben er dit jaar een keer geweest, waardeloze zaal.

      /   Reply  / 
  8. Blaurey

    Ik las ook laatst niet al te positieve verhalen over de zaal icm Ryan Adams…Nee ik ben er uit: ik ga niet.

      /   Reply  / 
  9. Henk

    Nog steeds groot fan,al vele concerten van deze
    gigant gezien maar dit zijn struikrovers prijzen wie gaat hier op een giga manier zijn zakken vullen ? in ieder geval niet aan ons,no way !Boycot gerust dit soort ordinaire gegraai

      /   Reply  / 
  10. Blaurey

    Zou het nu echt de bedoeling van mr. Young zijn om over ons rug zijn zak te vullen?? Ik kan het me zo slecht voorstellen….

      /   Reply  / 
  11. heidi

    Ik ben een fan van het eerste uur….maar deze kaartjes vind ik echt te duur!!En geloof me, ik vind het heel erg jammer en zou er heel erg graag bij willen zijn!! Toch denk ik dat de kaartverkoop wel goed zal verlopen. In Antwerpen zijn de concerten al uitverkocht.
    Jammer, ik zal het dus moeten overslaan, maar ik ben wel nieuwsgierig wie hier nu het meeste geld van krijgt. Ik kan me bijna niet voorstellen dat Neil Young hier zelf zo enorm veel voor vraagt…

      /   Reply  / 
  12. W

    Ja, jullie hebben gelijk. Het is volstrekt idioot. Maar ik heb kaartjes!!! En ik heb er zin in! Voor een artikel zie mijn site.

      /   Reply  / 
  13. Joris

    Eerste Neil Young-concert uitverkocht, tweede bijna. ‘Wegens overweldigende belangstelling’ (zeker voor die prijzen) is er een extra, derde concert ingelast op 20 februari. Dit is dus een vrijbrief voor artiesten cq. boekers en promotors om de prijzen voor concerten en festivals nog verder op te drijven. Onvoorstelbaar. Hoe hoog zit dit plafond in vredesnaam?

      /   Reply  / 
  14. Blaurey

    Een derde avond! Ook dat nog…

      /   Reply  / 
  15. marion

    Ben ik helemaal mee eens, Ik ben fan vanaf 1975 en heb hem voor het laatst in Rotterdam gezien. Vorige keer in Amsterdam ben ik vanwege de hoge prijs ook niet geweest en dit keer zal ik ook niet gaan. Hij is me veel waard maar dit is te gek voor woorden. Overigens kwam ik al surfend de prijzen voor de nieuwe theatershow van herman Finkers tegen. Volle zalen, bijna alles uitverkocht en de prijs??? 139 euro!!! Dus dit zal de toekomst worden, cultuur is onbetaalbaar geworden, voor de upper ten helaas.

      /   Reply  / 
  16. Joris

    Marion, die kaartprijzen voor Herman Finkers zullen wel van smerige ticketbureautjes afkomstig zijn he. De Finkers-tournee is via de reguliere theaterkanalen helemaal uitverkocht…

      /   Reply  / 
  17. Martin

    Tja ome Neil toch, als je als band dit niet wil hoeft het niet zo, dat heeft Pearl Jam wel goed geregeld. En net die zijn enorm geinspireerd door ome Neil.
    Ome Neil paar keer gezien op Werchter en R-dam, dit is alleen Neil waar zijn die andere 40 bands dan? Dit zijn festivalprijzen, deze overbetaalde ‘intimiteit’ neemt de romantiek als een tl in kroeg weg!
    Moet ik nu in het rijtje recent bezochte
    favoriete artiesten, Motorpsycho, Sonic Youth, Neil Young de inspirator missen?

      /   Reply  / 
  18. Arie Beilschmidt

    Ik begrijp de comotie rond de hoge prijzen wel een beetje zelf heb ik wel een kaartje
    maar kijk eens naar een wedstrijd van ajax tegen az € 119 of een wedstrijd van bayern m
    € 245

      /   Reply  / 
  19. Adrie

    ik ben al 40 jaar fan van neil young en heb ook concerten bezocht maar dit wordt te gek
    ik heb een gezin met kinderen en geloof me dit is niet meer te betalen voor iemand zo als mij,als dit zo door gaat is het voor mij niet meer te betalen en is het laatste concert een herindering waar ik het mee moet doen

      /   Reply  / 
  20. Wibo

    Goed, prijzen zijn slikken. Maar ik wil wel. Heb het er voor over. Alleen, waar vind ik nog kaartjes? Iemand tips?

    Wibo

      /   Reply  / 
  21. Brakovich

    Ik ben bewonderaar van Neil. Maar dit is te gek. Een artiest mag best wat verdienen,hij schenkt vermaak en dat mag betaald worden. Simpel zat,maar vanaf 100 euro een kaartje.. Nee,dan zet ik het Silver&Gold DVD’tje wel weer op!

      /   Reply  / 
  22. Harm

    Ja, Neil Young is het zeker waard! Ik heb talloze bootlegs gehoord van zijn laatste tournee in de VS en hij is het zeker nog niet verleerd (in tegenstelling tot CSN), bovendien zijn in vergelijking met the Eagles, Led Zeppelin en the Police de kaartjes niet eens zo duur. Doe Maar vraagt ook gewoon keihard 85 Euro voor een kaartje en dat is een NEDERLANDSE band zonder enige wereldfaam dus…

    Ik kende Neil’s muziek in 2003 nog niet dus dit wordt mijn eerste keer dat ik hem zie en ook al is het prijzig, het is wél gewoon mijn idool en wie weet is het de laatste kans. Bovendien waren alle concerten binnen een half uur uitverkocht, dus kennelijk ben ik niet de enige die er zo over denkt. Pay up or shut up. Bovendien geef ik liever 122E (in mijn geval) uit aan een kaartje dan 22E aan een CD, want van het laatste ziet zelfs een artiest als Neil Young amper wat, concertkaartjes en Merchandise des te meer.

    En dan is nog maar de vraag wat de rol is van Neil zelf in het bepalen van de prijzen…

    Rock ‘n’ Roll will never die!

      /   Reply  / 
  23. Ronald

    Het is heel veel geld, maar… wat je niet moet vergeten is dat er in de RAI maar 1.750 bezoekers ingaan. Voor mijn vorige concert (Police) betaalde ik zo’n 80 euro. Daar waren echter 50.000 mensen. Bij het vorige concert van Neil Young waar ik bij was (Ahoy) waren zo’n 9.000 mensen.

    Wellicht is dit wel de laatste keer dat Neil in Europa te zien is.

    Ik ben er in iedergeval op 20 februari bij op rij 9!

      /   Reply  / 
  24. Pingback: Ahoy’ krijgt ook Neil Young over de vloer | Alternative

  25. Harry de Jong

    Ik kan kaartjes voor Neil Young kopen voor 7 juni 2009 in Ahoy.
    De prijs is € 49,00 (1ste ring zitplaats vak AG) via Rang 1 tickets. Kan ik ze via deze organisatie kopen??? Ik zie bijna overal prijzen van € 89.00!!

      /   Reply  / 
  26. bart de bruin

    Neil Young Coverband speelt zondag as om 15.00 uur op het strand van Assen als afsluiting van het 17de beachvolleybaltoernooi. Gratis entree!!!! Geweldige sfeer!!!
    Mag je niet missen!!!!!!!!!!!
    Zie Neil Young Coverband of www. beachvolleybal/assen.nl

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>