Foals dumpt geliefde singles van debuutalbum Antidotes

FoalsEen verfrissend, eigenwijs en best dapper besluit: op debuut Antidotes van de Engelse artpopband Foals zullen de singles waarmee de groep heel wat bekendheid en fans heeft opgebouwd, ontbreken. Het gaat om fanfavorieten Hummer en Mathletics. Een opvallende  keuze, want hoevaak zijn enkele bekendere tracks of hits op een cd voor het publiek niet de motivatie om een heel album aan te schaffen? Zeker in het geval van een debuut? Foals kan het niets schelen: ‘Fuck it, let's do the 11 tracks we want to', luidt het commentaar tegenover NME.

Voor zanger Yannis Philippakis is het besluit alles behalve een big deal. "Ik zie het probleem niet. We hebben die nummers toch allang uitgebracht? Waarom zouden we ze dan nog een keer uitbrengen. Ons album moest een goed geheel worden. Deze nummers zouden minder goed zijn dan de rest."

Voor boze fans heeft de frontman een kleine troost. "Bij de Japanse versie van het album verschijnt een bonus-cd. Daarop komen de singles wel te staan." Nu ja, dat dwingt eenieder op dit continent die de singles Hummer en Mathletics nog niet had maar weer tot gratis downloaden. Nieuwere single Balloons komt overigens waarschijnlijk wel op het debuut te staan.

Het veelbelovende debuut Antidotes van deze Battles meets Bloc Party meets Gang Of Four meets !!!-band verschijnt in de loop van maart 2008. Een voorproefje van de knap in elkaar stekende songs kregen we afgelopen najaar al met een spectaculair goed concert op London Calling en een optreden in het voorprogramma van Bloc Party. De missene singles zijn wel gewoon hieronder te beluisteren en bekijken.

Foals – Hummer

Mathletics

Lees ook:
- In Première: Foals – Balloons
- Verslag London Calling 2007/2: dag 1

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>