The Arcade Fire steunt Barack Obama met gratis shows in Ohio

Win Butler (The Arcade Fire)Opvallend: in de muziekmedia die ik raadpleeg lees je veel over muzikale steun voor de Democratische presidents- kandidaad Barack Obama van onder meer Bright Eyes en Wilco. Niet over Hillary Clinton, die dan weer de Golden Earring draait op campagne. Of over Republikein John McCain, die dan wel een muziekbloggende dochter schijnt te hebben, maar vooralsnog geen indiebands als support. Barack Obama wel: na Bright Eyes en Wilco geven enkele Arcade Fire-leden komende dagen gratis shows in Ohio, waar 4 maart voorverkiezingen zijn.

Zo geeft een deel van de band gratis optredens op zondagavond 2 maart in Stuart's Ballroom in Nelsonville en op maandag 3 maart in de Beachland Ballroom in Cleveland (hello Cleveland!), dit alles als steun en oproep om vooral op Barack Obama te stemmen. Ook al is de band Canadees, reden genoeg om zich in de Amerikaanse verkiezingsstrijd te storten, aldus een verklaring.

Want frontman Win Bulter en zijn stellages beklimmende broertje Wil zijn opgegroeid in de staat Texas (waar 4 maart ook voorverkiezingen zijn) en de vader van zangeres Régine Chassagne diende tijdens de Vietnam-oorlog. "Verder is Jeremy Gara gewoon een hele aardige jongen die dol is op muziek maken en er doodziek van wordt dat 'ie steeds aan Amerikanen moet uitleggen wat een goede gezondheidszorg eigenlijk is", aldus een statement.

Herinner u ook de verbeten tekstregel van Win Butler uit het liedje Windowsill van Neon Bible, dat impliciet over het huidige Amerikaanse regeringsbeleid gaat: "I don't wanna live in America no more." Zeg nu zelf: wat kan er nog mis gaan met een wereldband als Arcade Fire aan je zijde, als je Bright Eyes en Wilco daar al had staan? (Fotootje keurig gepikt van Pitchfork).

Arcade Fire – Intervention, live @ Big Day Out 2008, Sydney

Meer Arcade Fire op Alternative Blog:
- Interactieve video van Arcade Fire bij Black Mirror
- Fantastisch Arcade Fire: vechten tegen de bierhal
- Video: Arcade Fire bij Bruce Springsteen on stage
- Interactieve video van Arcade Fire bij Neon Bible
- Album van de Week – Arcade Fire – Neon Bible
- Arcade Fire voor het zingen de kerk uit

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “The Arcade Fire steunt Barack Obama met gratis shows in Ohio

  1. joeri

    Vergeet John Mayer niet! Hij support Ron Paul!

      /   Reply  / 
  2. Dilmbrublix

    I highly enjoyed reading your article, keep on making such interesting posts!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>