Recensie: Angus & Julia Stone – Angus & Julia Stone

angus & julia stone albumhoes

Zonder Rick Rubin was er waarschijnlijk nooit meer een nieuw album gekomen van Angus & Julia Stone. Broer en zus Stone waren namelijk allebei bezig met hun eigen solodingetjes en dat beviel wel. Een e-mail van de legendarische producer veranderde echter alles en nu is daar na vier jaar een nieuw album.

Meteen vanaf het begin valt op dat de hand van de meester duidelijk te horen is op de nieuwste van het Australische duo. Angus & Julia Stone is minder folk en meer pop dan haar voorgangers A Book Like This en Down The Way, de scherpe randjes zijn een beetje gladgestreken en ook de barstjes in de vocalen van Angus en Julia zijn bijna helemaal weggepoetst.

Dit stoort echter niet, aangezien veel van de nummers op Angus & Julia Stone gewoon heel goed in elkaar zitten, van de sfeervolle opener ‘A Heartbreak’, de toffe, bijna funky single ‘Hearts Beats Slow’ en het stevigere ‘Little Whiskey’, ze komen allemaal aan. Daarnaast vormen de harmonieën en de emotie in de stemmen van Angus en Julia natuurlijk nog één van de peilers onder het geluid op Angus & Julia Stone, zoals op ‘From The Stalls’ en ‘Crash And Burn’, never change a winning team natuurlijk.

Hun solowerkzaamheden lijken er ook toe geleid te hebben dat beide zich wat comfortabeler voelen om een nummer in hun eentje te dragen. Julia krijgt bijvoorbeeld op ‘Death Defying Acts’ alle ruimte, terwijl het eerder genoemde ‘Little Whiskey’ duidelijk Angus’ nummer is.

Angus & Julia Stone is een prima comebackplaat geworden, waarop Rick Rubin wel duidelijk zijn stempel heeft gedrukt. Zijn invloed heeft er toe geleid dat de nieuwste van de Stones wat minder spannend is dan hun eerste twee platen, waar meer gebeurde en meer verrassing in zat. Dit neemt echter niet weg dat Angus & Julia Stone hier ook gewoon weer een ruime voldoende scoren.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Recensie: Angus & Julia Stone – Angus & Julia Stone

  1. [email protected]

    wel weer erg mooi hoor, leuk dat ze donker worden!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>