Recensie: Will and the People – Whistleblower

will and the people

Will and the People was in 2011 niet van de radio te slaan met ‘Lion In The Morning Sun’. Het leverde de band een kneiter van een hit op en een tour die overal volle zalen en festivalweides trok. Inmiddels zijn we drie jaar verder en is de reggae/ska vriendengroep terug met een nieuw album. Whistleblower is een beetje een herhaling van zetten, maar als je het eerdere werk van de band kon waarderen zit je ook met deze plaat weer goed.

Zo op het eerste gehoor levert Whistleblower geen nieuwe ‘Lion In The Morning Sun’ op. Will and the People klinkt ingetogener dan eerst en waagt zich zelfs met ‘Cry Baby’ aan een soort van ballad, die overigens niet helemaal goed uitpakt. Verder is het ska en reggae dat de klok slaat op nummers als ‘Formula’, ‘Lay Me Down’ en ‘Pear Shaped’. Eén van de weinige echte uitschieters van Whistleblower is ‘Shakey Ground’, een lekker ritmische track met een fijn refreintje.

Weinig nieuws onder de zon dus op de nieuwe Will and the People. De band doet waar het goed in is en zal volgende zomer ongetwijfeld weer genoeg mensen weten te vermaken op de grote festivals. Dat moet dan wel nog met het ‘oude’ ‘Lion In The Morning Sun’, want een nieuwe kraker lijkt Whistleblower niet te leveren.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Recensie: Will and the People – Whistleblower

  1. Gaat je niks aan

    Wat een onzin.

      /   Reply  / 
  2. WillAndThePeople4Life

    Tss. Wat een lulkoek. Je bent de slechtste blogger ooit..

      /   Reply  / 
  3. Jaco

    Tjongejonge, wat een lichtgeraakte fans heeft dat bandje :) En sterke tegenargumenten brengen kunnen ze ook al niet, laat staan zwakke. Niks van aantrekken, dus!

      /   Reply  / 
  4. Dale

    Ik ben het grotendeel eens met deze recensie. Een slecht album is whistleblower zeker niet, het nummer Jekyll & Hyde is er een om te onthouden, maar daar blijft het bij. Mislukte pop-ska mixen, een mislukte ballad met Cry Baby en een stapel nummers die het ‘net niet’ zijn. Zonde, want zo nu en dan komt er een nummer als Jekyll & Hyde en Whistleblower wat wel degelijk getuigt van talent.

      /   Reply  / 
  5. Jasper van Asten

    Goedenavond.
    Ik vind Whistleblower zeker GEEN slecht album. Het album is best goed, alleen het is helemaal anders dan de eerdere albums. Ik heb de CD gekocht en na een paar keer luisteren vond ik het eigenlijk wel een leuk album.
    Groet. Jasper.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>