Recensie: Noel Gallagher’s High Flying Birds – Chasing Yesterday

noel gallagher

Het verhaal is bekend; Noel kreeg weer eens ruzie met Liam, verliet Oasis en ging op eigen houtje verder. Liam probeerde het daarna met Beady Eye, maar wist weinig indruk te maken, terwijl Noel met zijn High Flying Birds een aardig debuut afleverde.

Op Chasing Yesterday gaat Gallagher op dezelfde voet verder met een prima plaat vol stadionwaardige gitaarrock, een paar popnummers en aardige ballad hier en daar. Opener ‘Riverman’, door Noel zelf onlangs nog verkozen boven Oasis-klassieker ‘Live Forever’, begint met een lekkere gitaarrif en eindigt met een fijne solo en dito trompetje.

Verdere uitschieters zijn onder andere ‘In The Heat Of The Moment’, met een Blur-achtig begin, ze hebben niet voor niets de strijdbijl begraven, ‘Lock All The Doors’, de ballad ‘The Dying Of The Light’, ‘The Mexican’, waar de nodige woestijnrock invloeden in doorschemeren, en de toffe afsluiter ‘Ballad Of The Mighty I’.

Noel Gallagher maakt met Chasing Yesterday geen verrassende plaat. Het niveau is echter gedurende de hele speelduur hoog en kan zich op de beste momenten meten met de knallers van Oasis, en dat is al heel wat.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Recensie: Noel Gallagher’s High Flying Birds – Chasing Yesterday

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>