Nooit van Gehoord? – The Black Lips (video’s)

Het zijn verwarrende tijden met bands met namen als Black Kids, Black Mountain en Black Lips in de spotlights. We zijn echter dringend toe aan een vette portie garagerock, en dan toch met de nodige variatie. En dan kom je uit bij het erg lekkere Good Bad Not Evil van The Black Lips Atlanta, Georgia. Deze vier naar verluidt nogal gestoorde snotapen maken prettig vieze sixties garage, zonder dat de band echter vervalt in er maar eentonig een half uurtje in drie akkoorden er op los te raggen. The Black Lips durven soms het tempo omlaag te schroeven ten gunste van pure lo-fi pop (Veni Vidi Vici) en zijn ook niet vies van een moppie country, noise en psychedelica.

Aan alle kanten rammelend, dat wel. Want hun rock 'n roll strak spelen, dat hoeft van The Black Lips niet zo nodig. Wel vunzig, vet en energiek, als een 21ste eeuw versie van The Sonics. Gelijk hebben ze. Véél belangrijker. En wie goed door de lo-fiproductie, de oerschreeuwen en de gore gitaren heen luistert, hoort op deze tweede Black Lips-plaat vooral een verzameling erg goeie popliedjes, zeer de moeite om te ontdekken.

Optredens in Nederland hebben The Black Lips vooralsnog niet gepland staan. Het schijnt er bijzonder aan toe te gaan, als je een recensie van Kindamuzik mag geloven: zanger is niet te beroerd om op het podium in zijn eigen bek te pissen. Da's bijna net zo rock 'n roll als The Bloodhound Gang. Proost!

The Black Lips – FAD (waanzinnige video met dito outfits)

The Black Lips – Cold Hands

The Black Lips – Katrina

The Black Lips – Too Much In Love (live)

Meer muziek op MySpace.

Tot voor kort ook nooit gehoord van:
- Monkey Swallows The Universe
- Get Well Soon
- Black Mountain
The Envy Corps
- The Dø
- Lightspeed Champion
- Vampire Weekend
- Glasvegas
- The Hoosiers
- Beach House

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nooit van Gehoord? – The Black Lips (video’s)

  1. Hans

    Ze staan zaterdag 12 april op het Motel Mozaique festival in Rotterdam.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>