Drummer verlaat Black Rebel Motorcycle Club alwéér

Nick Jago (ex-BRMC)Voor de tweede keer in het bestaan van de Amerikaanse band Black Rebel Motorcycle Club is drummer Nick Jago opgestapt. Of eruit getrapt door zijn bandmaten, als we goed tussen de regels van zijn eigen blogbericht door lezen. "We hebben samen gegeten, waarna ze zeiden dat het misschien goed zou zijn als ik even pauze nam. Ik vat dit op als een nieuw ontslag en eerlijk gezegd kan ik daar prima mee leven."

Jago geeft ook zelf toe dat drummen in de BRMC momenteel niet helemaal het ding is waar hij zich 100 procent op kan focussen. "Wellicht dat we in de toekomst weer samen komen, want we hebben geen ruzie. We willen gewoon allemaal gelukkig zijn in deze band, en dat was op dit momen niet het geval."

Jago wordt vervangen door een dame: drumster Leah, die net klaar is met touren met de Deense Raveonettes, een band die in dezelfde gitaarfuzzpoel rondzwemt als BRMC. Jago: "Ze beginnen deze week met repeteren voor de aanstaande tournee en Leah is echt superaardig." In 2004 werd Jago al eerder uit de band gezet, toen vanwege excessieve drank- en drugsproblemen. Bij de opnames van derde album Howl was hij afwezig, maar toen de bijbehorende tournee begon, was Jago weer van de partij achter de drumkit.

Volgens Peter Hayes en Robert Levon Been is er overigens totaal geen sprake van ontslag: "Nick is er bij de komende tour niet bij, maar hij is niet ontslagen. Hij moet even de tijd nemen om uit te zoeken wat hij nu echt wil. Hij is nu meer bezig met een soloproject dan met de band. Maar hij is wel onze muzikale broeder: we hopen in de toekomst weer met hem te kunnen werken."

Black Rebel Motorcycle Club, met drumster Leah, speelt op 23 juni in Paradiso in Amsterdam en op 24 juni in de Groningse Oosterpoort.

Lees ook:
- Black Rebel Motorcycle Club: nu ook in Rijssen!
- Album van de Week – Black Rebel Motorcycle Club – Baby 81
- Video: Black Rebel Motorcycle Club – Weapon Of Choice

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Drummer verlaat Black Rebel Motorcycle Club alwéér

  1. Pingback: Weet u nog? - Alternative Blog in juni 2008 | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>