Be Your Own Pet gooit handdoek in de ring

Be Your Own PetDe piepjonge, ongebreideld herrie schoppende kids van Be Your Own Pet hadden er blijkbaar opeens geen zin meer in: de garagepunkband uit Nashville, Tennesse stopt er deze maand nog mee, nadat enkele Engelse concerten in augustus zijn gespeeld. Over het hoe en waarom van de breuk komen we niet veel te weten, de boodschap op de website blijft vaag: "Het is allemaal geweldig geweest, maar de tijd is gekomen dat we allevier onze eigen weg gaan." Grmbl, maar waarom dan?

Be Your Own Pet bracht de afgelopen twee jaar twee albums uit: razend en rommelig debuut Be Your Own Pet en dit jaar nog het iets gestroomlijnder, maar niks minder opgefokte Get Awkward! Festivaloptredens van twee jaar terug op Lowlands en Pukkelpop waren wild en meedogenloos, en duurden hierdoor niet langer dan 20 minuten. Op dat moment lag het halve instrumentarium immers al in puin.

Jemina Pearl (Be Your Own Pet)Jammer ook dat juist een band stopt die in het immer puriteinse Amerika tenminste nog voor een relletje kon zorgen. Enkele nieuwe nummers uit de pen van zangeres annex riot girl Jemina Pearl kwamen niet op de Amerikaanse uitgave van Get Awkward te staan, omdat ze door de platenmaatschappij te gewelddadig en agressiefwerden bevonden. Platen van pak 'm beet rapper Eminem zijn volgens mij nooit op die manier gecensureerd.

Een troost: het ziet er naar uit dat gitarist Jonas Stein en drummer John Eatherly blijven doorraggen in hun andere erg fijne garagebandje Turbo Fruits. Maar het is toch te hopen dat de grote scheur van Jemina Pearl op zeer korte termijn in een andere band te horen is. En dan geen Nashville countrygezelschap aub…

Be Your Own Pet @ Lowlands 2006

Zie ook:
- In Première: Be Your Own Pet – The Kelly Affair
- Nieuwe Be Your Own Pet op komst
- Nooit van Gehoord? – Turbo Fruits

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Be Your Own Pet gooit handdoek in de ring

  1. Storm

    Dat is knap stom van die beesten!

      /   Reply  / 
  2. robin

    ik heb echt nog nooit zo verbaasd gestaan van een split-up.
    dit is echt weird, ik wou ze serieus nog zien. :(

      /   Reply  / 
  3. Ann

    Aaaah nee hè..

      /   Reply  / 
  4. Marlies

    neeee echt een drama. Mn lievelingsbandje:(

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Weet u nog? - Alternative Blog in augustus 2008 | Alternative

  6. Pingback: Jemina Pearl (ex-Be Your Own Pet) post nieuwe nummers online | Alternative

  7. Pingback: Review: Turbo Fruits – Echo Kid | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>