Krijgt Dave Matthews Band de Heineken Music Hall vol?

Het is onlangs leuk opgeschreven door de Amerikaanse collega’s van Pitchfork: het is tegenwoordig godsgruwelijk moeilijk om Dave Matthews c.q. de Dave Matthews Band te haten. Vooral nu zijn label ATO Records in thuisland Amerika Radiohead’s In Rainbows en My Morning Jacket uitbracht en hij in de ogen van de muziekpolitie wél goede bands als The Hold Steady meeneemt op tournee. Sinds de vroege jaren negentig is de Dave Matthews Band vooral mateloos populair in de VS, gezien de uitverkochte stadions en tig miljoen verkochte platen. Met zowel vele fanatieke fans (‘hier wordt gepassionneerde, bevlogen en eerlijke muziek gemaakt!’) als intense haters (‘wat een afgekloven, vreselijk gelikte, saaie en oervervelende degelijkheid, bleh!).

Het is makkelijk om je aan de kant van de tegenstanders te scharen als liefhebber van wat avontuurlijker getinte muziek, maar schrijver dezes laat Dave Matthews Band vooral Siberisch koud. Geen liefde, geen grove hekel. Als ik typisch Amerikaanse rocksongs met de nodige gevoeligheden en vrachtladingen passie wil horen, zet ik wel Bruce Springsteen aan. Pitchfork weet het kortom niet meer. ”ARE YOU TRYING TO MAKE ME GROW UP, DAVE MATTHEWS? NOOOOO!”

Maar hoe beroemd is de Dave Matthews Band inmiddels in Nederland en de rest van Europa? De populariteit van de groep lijkt hier relatief gezien altijd ver achtergebleven, al was de respons op het optreden van de band op Pinkpop 2007 verrassend groot. Het enthousiasme van de Nederlandse muziekpolitie overigens niet. Dus wordt de groep op tournee ter ere van een nieuw, dit voorjaar te verschijnen en nog titelloos album voor een concert op 7 juli 2009 in de Amsterdamse Heineken Music Hall neergezet. De voorverkoop begint vrijdag 27 februari om 10.00 uur via livenation.nl, kaarten kosten 45 euro exclusief bespreekkosten. Overigens is de Dave Matthews Band komende zomer ook op Rock Werchter te zien.

Fans zijn fanatiek, een van de redenen dat je natuurlijk moet uitkijken met wat je zegt over de Dave Matthews Band. Of anders krijg je van de band zelf wel een vrachtlading stront over je heen. :)

Dave Matthews Band live in Central Park – Ants Marching, live in Central Park NYC

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Krijgt Dave Matthews Band de Heineken Music Hall vol?

  1. Freakystyle

    Die platen van Radiohead en My Morning Jacket waren al net zo zouteloos als die van Dave Matthews zelf schijnen te zijn. Beide bands die in het verleden zoveel beter waren, beetje laat om daar nu credible mee te worden.

      /   Reply  / 
  2. Anton

    HMH? Gaat absoluut vol raken en het wordt een feest!

    Bedenk alleen al hoeveel amerikanen in de zomer rondlopen in de hoofdstad..

    In 1998 betaalden we 15 Gulden voor een concert in de Melkweg en die maffe Amerikanen boden 100 Dollar :-)

      /   Reply  / 
  3. Diedrik Ringenier

    Moet je toch nog een keer goed luisteren als je zegt dat het bloedeloos is. Luister vooral naar hun live opnamen of het nummer the Stone. Als je dat bloedeloos noemt?????????

      /   Reply  / 
  4. Rob

    SOLD OUT !! :D

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Rock Werchter 2009: tien acts die je niet mag missen | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>