Nieuw Pearl Jam-album Backspacer vernoemd naar schildpad

Wie had ooit gedacht dat een nieuwe Pearl Jam-plaat ooit vernoemd zou worden naar… een schildpad? En toch is het zoBackspacer is de albumtitel, vernoemd naar de 375 kilogram wegende schildpad waarmee de rockband afgelopen april in Amerika The Great Turtle Race won. Het negende studio-album van Pearl Jam is opgenomen in Atlanta, Georgia onder leiding van vaste producer Brendan O’Brien. De release zou gepland staan op 22 september, in Amerika min of meer in eigen beheer en in de rest van de wereld via Universal. Een van de nieuwe nummers is het stevige en weer opvallend bevlogen klinkende Get Some, maandag gespeeld in de nieuwe Tonight Show in LA van Amerikaanse presentator Conan O’Brien, hieronder te zien.

Ruim een maand voor de release van Backspacer staat Pearl Jam al in Ahoy’, op 13 augustus. Het zal u niet verbazen dat dit concert inmiddels allang en breed is uitverkocht. Tussen de bedrijven door heeft Pearl Jam opvallend genoeg ook nog tijd om een commercial op te nemen in Seattle voor het concern Target.

Pearl Jam – Get Some, inclusief drumintro geleend van Arctic Monkeys’ Brianstorm

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Nieuw Pearl Jam-album Backspacer vernoemd naar schildpad

  1. Pingback: Pearl Jam’s nieuwe album Backspacer uit op 18 september | Alternative

  2. Pingback: Alternative » Review: Pearl Jam – Backspacer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>