Video’s: Sufjan Stevens speelt nieuwe nummers live

Zou het dan binnen nu en een jaar gaan gebeuren? De komst van de eerste, échte nieuwe Sufjan Stevens-plaat sinds Come On Feel The Illinoise van ruim vijf jaar terug? Stevens geeft deze weken enkele kleine concerten in de VS, waarbij nieuw werk te horen is. Muziek die hier en daar nog steeds die typisch speelse en onschuldig mooie Sufjan Stevens-touch draagt, maar vooral nieuwe wegen verkent en geregeld hevig ontspoort. Daarmee zet Stevens in zijn nieuwe muziek de lijn voort zijn bijdrage voor liefdadigheidsverzamelaar Dark Was The Night, You Are The Blood, dat tegen het einde volloopt met elektronica. Drie nieuwe, hieronder te beluisteren nummers zijn daar een logisch vervolg op.

There’s Too Much Love (met bijna een soort breakbeat), Age Of Adz en Impossible Souls vallen in ieder geval op door hun lengte: Sufjan Stevens en begeleiders doe het niet voor minder dan zeven minuten. De nummers hebben nog altijd die fraaie, zacht aanvoelende zangmelodieën van Stevens, maar monden vroeg of laat behoorlijk lawaaiïg uit in geëxperimenteer met elektronica, gitaarnoise, drumroffels en dissonante blaaspartijen, met een hoofdrol voor de trombone. Age Of Adz is vanaf het begin vrij overweldigend, dankzij de grootse opening.

Een fan heeft het vanaf de eerste rij knap vastgelegd. Of het geëxperimenteer in Stevens’ nieuwe richting op de lange duur net zo briljant kan uitpakken als zijn oudere werk, zal in de toekomst moeten blijken. De experimenteerdrift past in ieder geval bij het opnieuw uitbrengen van Enjoy Your Rabbit als klassiek album Run Rabbit Run en het modern-klassieke stuk The BQE, dat op 20 oktober officieel uitkomt.

Sufjan Stevens – There’s Too Much Love

Age of Adz

Impossible Souls

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Video’s: Sufjan Stevens speelt nieuwe nummers live

  1. Pingback: Video: The National met Sufjan Stevens – Afraid Of Everyone | Alternative

  2. Pingback: ‘Sufjan Stevens in de studio voor een nieuw album’ | Alternative

  3. Pingback: Stiekeme Sufjan Stevens heeft nú de All Delighted People EP uit | Alternative

  4. Pingback: Sufjan Stevens kondigt nieuw album The Age of Adz aan | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>