Video: herenigd Sunny Day Real Estate speelt Seven

Aan de vooravond van de eerste tournee in de originele bezetting in vijftien jaar tijd, mocht de herenigde Amerikaanse rockband Sunny Day Real Estate uit Seattle komen opdraven in de talkshow van Jimmy Fallon. En jawel, afgaande op de uitvoering van het klassieke Seven in dat programma, het openingsnummer van SDRE-debuut Diary, lijkt de bezieling bij deze reünie meteen aanwezig ondanks dat de bandleden er als keurige huisvaders uitzien. Frontman Jeremy Enigk raakt de juiste noten en de band speelt strak. Wat ook wel mag als twee muzikanten jarenlang met Dave Grohl’s Foo Fighters hebben getourd. Anno 2009 is Enigk wel echt een beetje kalend en niet langer slechts heel kort geknipt c.q. geschoren zoals in 1994. 

De eerste twee albums van Sunny Day Real Estate hebben een luxe heruitgave gekregen. Vooralsnog beperkt de reünie zich tot tourdata in de Verenigde Staten, vanaf een dezer dagen.

Nog geen shows aan deze kant van de grote plas dus, maar wat niet is, kan nog komen.

Sunny Day Real Estate – Seven, live @ Jimmy Fallon, 2009 (via)

Sunny Day Real Estate – Seven in 1994, in MTV-programma 120 Minutes

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>