Bradford Cox terug als Atlas Sound: nieuwe album Logos en EP

Als Amerikaanse muzikant Bradford Cox geen furore maakt met Deerhunter (zie het als dubbelaar uitgebrachte Microcastle/ Weird Era Continued), dan is hij wel bezig met zijn experimenteler getinte project Atlas Sound. Daarvan verschijnt rond deze tijd het tweede album Logos, waarop Cox wat muzikale hulp krijgt van bepaald niet de minsten: onder meer Panda Bear van Animal Collective en zelfs Laetitia Sadier van het befaamde Britse gezelschap Stereolab. Minder introvert en zweverig, en meer spontaniteit dan op debuut Let the Blind Lead Those Who Can See But Cannot Feel van vorig jaar,, dat belooft Cox over de nieuwe plaat, die nog wordt aangevuld met een zes nummers tellende bonus-EP.

Het Atlas Sound-debuut was een echt home recording-project, opgenomen op de laptop in de slaapkamer, aldus Cox in een briefje dat hij van de zomer al schreef. “Dit is op verschillende plekken over de hele wereld opgenomen. Ook is het dit keer niet autobiografisch, het gaat niet over mij. De meeste nummers die je hoort zijn ook de eerste take in de opnames, vandaar het spontanere karakter.”

Tracklisting logos:

01 The Light That Failed
02 An Orchid
03 Walkabout [ft. Noah Lennox (Panda Bear)]
04 Criminals
05 Attic Lights
06 Shelia
07 Quick Canal [ft. Laetitia Sadier]
08 My Halo
09 Kid Klimax
10 Washington School
11 Logos

Bonus EP:
01 Ruben (traditional)
02 Criminals (electronic)
03 Kid Klimax (acoustic)
04 Reminder
05 I Know I Will Escape
06 Nightwork

Atlas Sound – Quarantined

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>