Video’s: Vers vreemd bloed van Yeasayer in februari: Odd Blood

Eind 2007 was Yeasayer een van de eerste boeiende acts in een forse nieuwe stroom van creatieve indiebands uit Brooklyn (zie ook oa. Vampire Weekend, Grizzly Bear, MGMT, etc). Op debuut All Our Cymbals overdonderde de band met dansbare grooves, Afrikaanse invloeden, sterke liedjes en vierstemmige samenzang, die ook live fantastisch uit de verf kwam. Dat het dit jaar stil is geweest rond Yeasayer is niet zonder reden: het kwartet verbleef in de studio om opvolger Odd Blood op te nemen: het tweede album van de band is inmiddels zo goed als klaar en komt uit op 7 februari 2010.

 Tracklisting Odd Blood:

01 “The Children”
02 “Ambling Alp”
03 “Madder Red”
04 “I Remember”
05 “O.N.E.”
06 “Love Me Girl”
07 “Rome”
08 “Strange Reunions”
09 “Mondegreen”
10 “Grizelda”

Livedata volgen ongetwijfeld binnenkort. Een bijzonder optreden in New York staat gepland voor 30 oktober; dan speelt Yeasayer in het veroemde Guggenheim-museum.

De vrinden van Stereogum hebben enkele recente, goed klinkende live-opnames van nieuwe Yeasayer-nummers gevonden, die je ook hieronder kunt beluisteren. Wat opvalt: zeker in O.N.E. zijn ‘meer elektronica’ en ‘dansbaarder’ de sleutelwoorden, en dat klinkt bij lange na niet verkeerd. Voor het overige lijkt Yeasayer voort te borduren op het geluid van het debuut, met wat meer ritmische experimenten. En ja, dat klinkt op de eerste gehoren weer zeer aangenaam. Let ook op het opvallend vrolijke, bijna euforische intro van I Remember, met olijk pianootje.

O.N.E.

Madder Red

Ambling Alp + Tightrope

I Remember

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Video’s: Vers vreemd bloed van Yeasayer in februari: Odd Blood

  1. alex

    *Grizzly Bear bestond al langer hor;)

      /   Reply  / 
  2. Joris Rietbroek Auteur

    Zeker, maar echte eerste bandplaat is nu zo’n twee jaar uit, de jubelontvangst van Veckatimest maakt dat de band volgens mij toch in dat huidige Brooklyn-rijtje past, zo bedoel ik te zeggen.

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Download: Yeasayer geeft voorproefje Ambling Alp weg | Alternative

  4. Pingback: Yeasayer geeft 20 maart 2010 concert in Paradiso | Alternative

  5. Pingback: Yeasayer geeft ook nieuwe single O.N.E. weg | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>