Interpol terug naar Turn On The Bright Lights op nieuw album

InterpolDe berichten over interessante nieuwe albumreleases voor in het begin van het nieuwe jaar stromen binnen. Ook het New Yorkse Interpol keert in de eerste helft van 2010 terug met een nieuw, vierde studio-album. Dat heeft drummer Sam Fogarino verklapt aan Paste Magazine, nadat de band eerder dit jaar in een brief aan de fans al beloofde ‘snel’ terug te keren. Fogarino erkent intussen zelf dat voorganger Our Love To Admire uit 2007 ’niet het scherpste moment ‘ in het bestaan van de band vormde. Voor het nieuwe album wist het kwartet weer waar het heen moest: terug naar het galmende new wave-geluid van debuut Turn On The Bright Lights uit 2003.

Dat is een weetje waar nogal wat Interpol-fans blij mee zullen zijn: die plaat komt nogal vaak voorbij in de inzendingen voor de beste albums van het afgelopen decennium volgens jullie, de lezers. “We wilden graag verder vooruit”, zegt Fogarino. “Maar we beseffen dondersgoed dat we niet zonder het geluid kunnen dat onze band bepaalt. Daniel Kessler had dat oude gitaargeluid van het debuut een tijd niet gespeeld Dat deed hij weer eens alleen in zijn appartement, en het klonk prachtig.” 

Of de nieuwe Interpol-plaat nu een stap terug of toch een stap vooruit wordt, houdt de drummer vooralsnog in het midden. “In principe zouden er geen grenzen moeten zijn voor ons geluid, maar we willen wel opereren binnen een bepaalde context.”

De nieuwe Interpol komt in de VS uit via Capitol: een titel of een  releasedatum zijn nog niet bekend. De afgelopen tijd hielden de bandleden van Interpol zich met hobbybands en andere projecten bezig. Zo speelt Fogarino zelf nog in Magnetic Morning, bassist Carlos Dengler hield zich bezig met films en zanger Paul Banks maakte een wisselvallig solo-album onder de naam Julian Plenti.

Interpol – PDA (live)

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Interpol terug naar Turn On The Bright Lights op nieuw album

  1. RonaldG

    Wat een fijn nieuws om het weekend mee in te gaan! En moet zeggen dat ik Our Love to Admire vind juist wél erg scherp vind! Hoe dan ook, gewoon goed nieuws dit.

      /   Reply  / 
  2. onno

    Hallelujah, ik kan goed mijn weekend in.

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Review: Interpol – Interpol | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>