Matador brengt Pavement-compilatie met 23 nummers uit

Pavement compilatieMaar natuurlijk gaat de Pavement-reünie van dit jaar niet voorbij zonder een bijbehorende release. Geen echt nieuw werk helaas, wel komt label Matador op 8 maart met een 23 geremasterde nummers tellende compilatie genaamd Quarantine The Past: The Best Of Pavement, uit op cd, dubbel-lp en via de digitale weg. De release valt samen met de eerste optredens van Pavement in dik tien jaar tijd, begin maart in Australië en Nieuw-Zeeland.

De verzameling zou dieper moeten gaan dan enkel de ‘hits’ of publiekslievelingen. Volgens het label halen ook enkele hele vroege, pre-Matador-opnames uit 1989 het album, tot aan het nieuwere werk gemaakt rond zwanenzang Terror Twilight uit 1999. Wat komt er dan precies zoal op te staan, hoor ik u al vragen?

Wel: een tracklisting is er nog niet. Matador heeft heel leuk een wedstrijdje verbonden aan de lijst nummers die op de verzameling moet komen. Wie zo correct mogelijk de tracklisting van Quarantine The Past indient, wint een trip naar New York om een Pavement-reünieconcert in Central Park bij te wonen, in september. Insturen kan tot 19 januari, meer details met hints alhier.

Daar is ook een mp3 te halen van het fraaie openingsnummer van de verzameling – dat is al wel verklapt -: Gold Soundz, afkomstig van tweede album Crooked Rain, Crooked Rain uit 1994. Uw eigen ideale tracklisting voor een Pavement-compilatie hieronder neerplempen mag uiteraard.

Anders nog iets? Ach ja, de vijf Pavement-platen bij Matador komen dit jaar stuk voor stuk nog eens uit op midprice-vinyl. Ook kunnen we nog een deluxe-versie van Terror Twilight tegemoet zien, in navolging van de behandeling die de overige vier Pavement-albums al hebben gehad.

Lopen we in Nederland eigenlijk wel warm voor deze Pavement-reünie? Het optreden in de Amsterdamse Paradiso op zaterdag 8 mei is opmerkelijk genoeg nog niet eens uitverkocht, terwijl de band elders op de wereld in heel wat grotere zalen en locaties gepland staat…

Deze ontbreekt vast niet op Quarantine The Past: Range Life

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Matador brengt Pavement-compilatie met 23 nummers uit

  1. Pingback: Winnaar Pavement-actie raadt 17 liedjes Quarantine The Past goed | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>