Tyondai Braxton verlaat Battles

Opmerkelijk nieuws uit het kamp van Battles, razendstrakke, experimentele mathrockband uit New York: een van de vier leden, Tyondai Braxton, verlaat de band. De redenen: Battles is al een flinke tijd bezig met het maken van een opvolger van Mirrored uit 2007, die in 2011 uit zou moeten komen.

Braxton, met zijn vervormde stem te horen in onder meer single Atlas, ziet het totaal niet zitten om met die plaat op zak weer meerdere malen de wereld rond te moeten touren. Daarbij richt hij zich volgens een statement van de band op de website van label Warp liever op zijn solocarrière. Braxton kwam vorig jaar al met de aardige soloplaat Central Market aanzetten.

Het is nu nog onduidelijk of Battles doorgaat als trio, of dat er een vervanger voor Braxton bij de band komt. Deze herfst staan er alweer nieuwe concerten in onder meer de VS en in Engeland op het programma. Wordt kortom vervolgd: intussen wordt nieuw werk van Battles al een tijdje live gespeeld.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>