In Première: The National – Terrible Love (alt. version)

The National - Terrible LoveEcht leuk was het niet om te lezen dat er heel snel na de release van vijfde The National-album High Violet alweer een deluxe-versie met bonus-cd zou verschijnen van dat album. Naast enkele b-kantjes en live-tracks komt er een alternatieve versie van openingsnummer Terrible Love op te staan, waarvoor nu ook een los gefilmde behind the scenes-video is gemaakt. Het mag gezegd: iets minder ruw opgenomen en opgerijkt met wat strijkers gaat het al fraaie Terrible Love er zelfs nog iets op vooruit. Of denkt u daar anders over? 

De bijbehorende speelse video is een aardige blik achter en voor de schermen bij The National. Op en naast het podium laat zanger en eeuwige droefsnuit Matt Berninger wat wilde capriolen zien. Verder zien de fans dat deze man ook kan lachen, grapjes kan uithalen en graag met fans op de foto gaat. Dat laatste is misschien even wennen.

High Violet deluxe komt 22 november uit. Op zaterdag 20 november speelt The National op een uitverkocht Crossing Border. In februari keert de Amerikaanse band terug voor vier Nederlandse optredens in het kader van het Cross Linx-festival.

The National – Terrible Love (alt. version)

facebook share facebook share

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “In Première: The National – Terrible Love (alt. version)

  1. AK

    Toffe video en als ik het goed heb is er zelfs wat live content van Lowlands in verwerkt oa rond 2:08

      /   Reply  / 
  2. jw

    correct :) , leuk om te zien

      /   Reply  / 
  3. Paul

    Begin je nu elk nieuwtje over The National negatief over de deluxe cd?

      /   Reply  / 
    1. Rob(V)

      Ach, iedere marketingtruc die de maatschappijen gebruiken om liefhebbers geld uit de zak te kloppen mag zo vaak mogelijk genoemd worden toch?
      Overigens heeft de band (en nu ook 4AD) aangegeven dat er voor diegenen die trouw de eerste cd direct als liefhebber hebben aangeschaft, nu in ieder geval een mogelijkheid komt om de extra disc los aan te schaffen. Maar dan wel als download (en dus toch in een minder fijn formaat) voorzover bekend.
      Clip is trouwens onderhoudend en het nummer is ook in deze versie gewoon fantastisch.

        /   Reply  / 
  4. Robert

    Ik spoelde Terrible Love altijd al door, door het krakerige(“rauwe”, wat je wilt) geluid. Zeer zeker een verbetering.

      /   Reply  / 
    1. Joost

      Ik vind juist dat rauwe er zo goed aan, dat geeft het nummer meer lading. De clip is verder saai, het live-beelden/backstage gedoe-genre is behoorlijk uitgekauwd.

        /   Reply  / 
      1. Rob(V)

        Helemaal eens wat betreft het nummer zelf. Hoewel ik deze alternatieve versie ook zeker prachtig vind, vind ik de albumversie sterker.
        Het doet me een beetje denken aan de opzet van Prefab Sprout’s “Steve McQueen” (1985). Het eerste nummer (Faron Young) is totaal anders dan de rest (stijl, geluid etc.). Volgens voorman Paddy McAloon toendertijd was dit om mensen die niet de moeite namen om een hele plaat uit te zitten direct weg te jagen. Hij wilde slechts serieuze en nieuwsgierige luisteraars, doorzetters.
        Hoe vergankelijk alles is mag wel blijken uit het feit dat die plaat in 1985 gezien werd als een van de beste albums van dat decenium (ook werd de plaat zelfs vergeleken met bijvoorbeeld Pet Sounds en Revolver) en nu waarschijnlijk velen absoluut niet weten waar het over gaat.

          /   Reply  / 
        1. Badder

          Steve McQueen is een fantastische plaat en behoort tot mijn favorieten. Popmuziek zoals popmuziek behoort te zijn. Prefab Sprout is een zeer onderschatte band. Het klinkt allemaal zo gruwelijk simpel maar dat is het zeker niet. De productie van Thomas Dolby (nog zo’n naam!) is ronduit briljant. Naar mijn mening verplicht luistervoer voor de echte popliefhebber. Of heeft dit ook weer met leeftijd te maken Rob…? hi hi

            /   Reply  / 
          1. Rob(V)

            Ah … Thomas Dolby, een geniaal muzikant en producer. Gisteren ontdekte ik (over synchroniciteit gesproken trouwens) dat hij na jarenlang allerlei technologische vernieuwingen voor internet (mede-)ontwikkeld te hebben zich eindelijk weer eens op de muziek richt. Er is een nieuwe EP maar vooralsnog geen match voor “The Golden Age of Wireless” of “Flat Earth” helaas. Thomas Dolby is één van de pioniers die in ‘t kielzog van Kraftwerk e.a. de electronica volwassen deden worden binnen de hedendaagse muziek.
            En voor de jonkies onder ons inderdaad verplichte kost “ter leering ende vermaeck”. let wel jongelui: in die tijd bestond een computer uit allerlei printplaten die met wat draadjes aan elkaar vastzaten(ik overdrijf een beetje). De revolutionaire Apple Macintosh (met een interface zoals we die nu kennen) was nog niet gelanceerd en van Logic, Protools of Garageband durfde nog niemand te dromen zelfs!
            Maar we dwalen zo langzaam af van het onderwerp van het artikel. Dat krijg je als opa vertelt ;)

              /  
  5. Paul

    Ja, deze vind ik toch echt een stuk beter! Gelijk weer kippenvel. Na de uitvoering bij Jimmy Fallon had ik gehoopt dat de albumversie zo zou klinken. Helemaal top!
    Zal trouwens mijn naam de volgende keer even veranderen, gezien er meerdere mensen onder reageren :-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>