Video Killed the Radio Star: GOTYE


 

 

 

Video Killed the Radio Star

 

 

GOTYE


 

Melkweg

 

Over een maand speelt Gotye in de Melkweg in Amsterdam. Het concert was binnen een dag uitverkocht. Hij is razend populair zoals dat heet. In februari is hij weer terug in de hoofdstad, dit keer in de Paradiso.


Gaultier

 

Wouter de Backer werd in België geboren en vertrok twee jaar later naar Australië om daar in zijn tienerjaren te beginnen met muziek maken. De naam Wouter wordt in het Frans uitgesproken als Gaultier, dit is verbasterd naar Gotye, de artiestennaam van de Backer.

 


Tim Burton


Gotye kwam in 2007 met de single
Hearts a Mess, van het album Drawing Blood Met een hele mooie geanimeerde clip.


 

De clip is gemaakt door Brendan Cook, die Tim Burton-achtige poppetjes heeft gemaakt die in een duistere wereld rondlopen die waarschijnlijk het hart moet voorstellen dat zo’n rotzooi is volgens de zanger.

 

 


Cook regisseerde ook de tweede video van Gotye in 2010, Eyes Wide Open. Wederom een prachtige clip, met de herkenbare stijl van Cook.

Brendan Cook

Deze Australische animator/filmregisseur is bekend geworden met zijn bedrijf pictureDRIFT, die filmpjes maken voor o.a. Nickelodeon, HISTORY-Channel en MTV. Hij heeft ook twee korte films gemaakt.

Neon, uit 2003, lijkt veel op de clip van Eyes Wide Open, qua licht en verschillende beelden door elkaar.

Mankind’s Behind


Maar de korte film genaamd:
GLUTEUS MAXIMUS, the man behind Mankind’s Behind is echt hilarisch:

 

 

Op een vlotte manier geanimeerd met een absurd verhaaltje over konten.

Nu is Gotye terug met een nieuw album, Making Mirrors, met een prachtige platenhoes:

 


Gotye laat zich inspireren door de kunst van zijn vader. Dat was bij zijn vorige albums zo en dat is nu weer het geval. Bij Making Mirrors vond hij het gelijknamige olieverf-schilderij, sleutelde eraan in Photoshop en bracht hem uit als platenhoes.

 

 

Verf

De clip van single, Somebody I used to know, geregisseerd door Natasha Pincus, is een soort bewegend schilderij, waarbij prachtig is gewerkt met de kleuren. Zeker op het moment dat Kimbra, de zangeres waarme hij samenwerkt, zich omdraait, en de kleuren soepel meelopen.

 

 

 

 


Visueel spektakel

Ik hoop dat zijn concerten evenveel gevoel hebben voor visuele aspecten als zijn video’s. Want dan kom ik 20 februari zeker even kijken.

Joost Stoof

 

 

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>