Video: Muse aan het werk op de plee met vijfde plaat

Een volslagen zinloos, maar voor de fans vast geinig teken van leven van Britse rockband Muse. Het trio is ongeveer halverwege het maken van een nieuw, vijfde album en heeft een kort filmpje online geslingerd waarop de drie enkele fingersnaps opnemen op… het toilet (foto). Kijk, dat willen we zien! Experimenteerdrift in de studio!

Intussen wordt er voor de opvolger van Black Holes And Revelations uit 2006 niet alleen gesleuteld aan die beloofde, driedelige rocksymfonie. Zanger/gitarist Matthew Bellamy heeft tegen de BBC gezegd dat een deel van de nieuwe Muse-muziek zo op radiozender Classic FM kan.

Muse tussen Mozart en Bach, waarom ook niet? Op de nieuwe Muse wordt in ieder geval opgenomen met een compleet orkest, wat het grapje van Bellamy verklaart. “Het wordt echt een symfonisch album”, zegt hij. “En erg orkestraal, het kruipt langzaam aan van rockmuziek weg.” Niet verwonderlijk, het steeds grootser wordende geluid van de afgelopen albums schurkte al eens tegen symfo aan.

Een release zou al dit jaar mogelijk kunnen zijn, de band hoopt aan het einde van 2009 alweer op tour te zijn.

Maar voor nu: Muse op de plee

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Video: Muse aan het werk op de plee met vijfde plaat

  1. Frank

    Geweldig

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Nieuw Muse-album heeft titel: The Resistance | Alternative

  3. Pingback: The Resistance Tour brengt Muse naar Ahoy’ en Lotto Arena | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>