Muse doet een Willy Wonka rond nieuwe single van The Resistance

De PR-machine achter Muse weet de buzz rond nieuw, vijfde album The Resistance goed aan te wakkeren. De plaat komt op 14 september uit; de zomer wendt het Britse trio aan om stukje bij beetje nieuw nummer United States Of Eurasia te laten ontrafelen.

Láten ontrafelen ja, door de fans. Hiervoor hebben de bandleden als ware Willy Wonka’s vier zes USB-sticks achtergelaten in steden als Berlijn, Parijs, Moskou en Dubai. Dat deden ze tijdens een promotournee die inmiddels al een paar weekjes aan de gang is. Wie een stickie vindt, treft daarop een code aan, waarmee op de speciale website voor United States Of Eurasia steeds een deel van het nieuwe liedje kan worden ‘unlocked’. Volgt u nog?

Twee USB-sticks zijn reeds gevonden op het moment van schrijven (donderdag 16 juli om 18.00 uur), in Berlijn en Parijs. De geheugenkaarten achtergelaten in Moskou en Dubai zijn nog niet gevonden. Zijn alle sticks gevonden, dan pas zal United States of Eurasia in z’n geheel te horen zijn. Het concept doet al met al denken aan de campagne richting Nine Inch Nails’ album Year Zero van twee jaar terug: in aanloop naar de release werd er steeds meer over het bijbehorende concept onthuld met behulp van USB-sticks achtergelaten op wc’s.

Een fragment staat alvast hieronder: United States of Eurasia zet in ieder geval in als een intieme pianoballade met fraai strijkersarrangement, vooral dankzij de stem van frontman Matthew Bellamy zeer herkenbaar als Muse. Maar wie weet wat de tweede helft gaat brengen?

The Resistance komt op 14 september uit, op 14 november geeft Muse een concert in de Rotterdamse Ahoy’.

Muse – United States of Eurasia (fragment)

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Muse doet een Willy Wonka rond nieuwe single van The Resistance

  1. Anne

    bijna dagelijks vers muse nieuws, een treasure hunt,half nieuw nummer, 8 aug, radio release nieuwe single (uprising),album en ik ga ze 3 keer zien.het zijn erg fijne tijden voor muse fans :)

      /   Reply  / 
  2. martijn

    Bah slechte berichtgeving :P

    Het gaat om 6 steden, dubai de 4e wordt start vanavond, in de komende dagen volgen de 2 laatste steden en dan pas is t liedje compleet!

      /   Reply  / 
  3. R@N

    3e USB-stick is inmiddels ook gevonden in Moskou.

      /   Reply  / 
  4. Joost

    Lijkt idd sterk op de NIN-actie van 2 jaar terug.

      /   Reply  / 
  5. Harry

    Erg toffe actie van MUSE, eindelijk weer veel nieuws! En gelukkig geen standaard setting met USB sticks zoeken ofzo maar met compleet in MUSE stijl een heel ontcijferspel erbij…

      /   Reply  / 
  6. Pingback: Muse vet over the top op nieuwe single United States of Eurasia | Alternative

  7. Pingback: HEALTH verstopt 66 maffe prijzen bij nieuw album Get Color | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>