Muse vet over the top op nieuw United States of Eurasia

Een lichte vergelijking met Queen lag bij de grootse, bombastische muziek van Muse altijd wel min of meer voor de hand. Maar laten we wel wezen: na meerdere malen horen is nieuwe single United States Of Eurasia is er vet óver. Goed, de rustieke Chopin-achtige mopjes piano die het nummer in- en uitluiden zijn nog best genietbaar, maar op de momenten vol stemoverdubs waarin Freddy Mercury vanuit z’n graf lijkt mee te zingen, krommen de tenen tot ze pijn doen. Als dit bedoeld is als pure satire à la ‘meer Queen dan Queen zelf ooit is geweest’, dan is het zeker geslaagd en zouden we er nog om kunnen lachten. In andere zin zijn de strijkers, arabisch aandoende melodieën en de finale te vet over the top.

Dit alles los van het het idee dat we tientallen betere nummers van Muse kunnen opnoemen. Als dat maar goed gaat op nieuw album The Resistance. Zou Muse zich dan nu echt een keer stevig verslikken in haar pretenties?

Roept u maar: een van de briljantste nummers van Muse ooit of een vreselijke draak?

United States Of Eurasia (audio)

facebook share facebook share

20 Reacties // Reageer

20 thoughts on “Muse vet over the top op nieuw United States of Eurasia

  1. Jack

    Ik heb ‘m een aantal keren beluisterd, en kan maar tot 1 conclusie komen : wat een afgrijselijk nummer…. Ik was eigenlijk al klaar met Muse, maar geef ze toch telkens weer een kans… Maar dit is wel echt het ergste dat ik van ze gehoord heb.. Doet echt aan Queen denken, en dat verklaart wellicht mijn afkeer, want dat vond ik een vreselijke band

      /   Reply  / 
  2. patrick

    Ik ben een muse-fan maar dit nummer is echt verschrikkelijk slecht. Ik hoop dat de rest van de nieuwe cd wel om aan te horen is.

      /   Reply  / 
  3. Remco

    Het is wel heel erg Queen, maar tegelijkertijd ook heel erg Muse vind ik. Het zal niet mijn favouriete nummer op het album worden, ik verwacht/hoop wel wat ander vuurwerk van deze jongens. Maar om nou te roepen dat ik het verschrikkelijk vind, neu, dat ook weer niet..

      /   Reply  / 
  4. Kees

    De nieuwe muse single is trouwens Uprising en niet deze album track USoE. Ik vind hem eigenlijk best wel lekker…..
    Ps. Van Uprising is op youtube ook al een stukje te vinden

      /   Reply  / 
  5. Martijn

    Ik heb Muse vanaf het begin een band gevonden die zich in zijn pretenties verslikte, afgezien van een enkel sterk nummer en een goede live-reputatie. Moge de rest van de wereld nu ook tot inkeer komen. ;-) Draak, ja! Al houden ze het met nog geen 6 minuten nog best bescheiden qua tijd.

      /   Reply  / 
  6. Mart

    Oei… Muse kan bij mij heel weinig fout doen..maar deze plaat doet me wel een beetje pijn. Waar zijn de gitaren? Waar is de sterke compositie? Ach, a one off, waarschijnlijk is de rest van de plaat beter.

      /   Reply  / 
  7. Mackeran

    Interesting and informative. But will you write about this one more?

      /   Reply  / 
  8. Milou

    Ehrm. Kijk, ik vind/vond Queen toch echt wel een hele vette band. En Muse heeft mij live zover gekregen ze te waarderen, maar wát is dit. Dit is vreselijk. En de titel van het nummer vind ik ook al geheel nergens op slaan… Sorry, maar Muse ga ik volgend festivalseizoen denk ik maar vermijden.

      /   Reply  / 
  9. Gerard

    Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat dit nummer gewoon fake/als grap bedoelt is …

      /   Reply  / 
  10. Gerard

    Enfin ‘bedoeld’ i.p.v. ‘bedoelt’ :)

      /   Reply  / 
  11. tessa

    uprising intypen op hypem.com en check wat je krijgt.. klinkt beter dan dat queen nr!!

      /   Reply  / 
  12. Marcel

    Top, heerlijke draak!

      /   Reply  / 
  13. maarten

    Dramatisch.
    Maar dat hoeft de rest van de plaat nog niet te zijn. De vorige plaat bevatte ook waardeloze en ijzersterke nummers.

      /   Reply  / 
  14. onno

    Vuilnisman, mag deze zak ook mee ? Vreselijk nummer..

      /   Reply  / 
  15. Mart

    mm, uprising heeft wel iets. Als je die op cd via een goede installatie afspeelt zal ie erg cool en vet klinken denk ik.

      /   Reply  / 
  16. Pingback: Nieuwe kansen voor Muse: check nieuwe single The Uprising | Alternative

  17. Kjell

    Checkte net een filmpje waarop Matt b. ( de zanger) vertelt dat dit nummer (USoE)enigzins als een grap bedoeld is en dat zij ook niet anders konden dan erom lachen (niet alleen het idee van het nummer maar ook de manier waarop ze het gemaakt hebben) ik vind het overigens wel een mooi nummer.

    http://www.bbc.co.uk/radio1/videos/zanelowe/video/090729_museuprising

      /   Reply  / 
    1. maurice

      Al die reacties over pretenties en verslikken etc….lighten up people, als Matt zelf al aangeeft dat hij moest lachen toen hij de queen-achtige overdub hoorde hoe kun je dan van een pretentieuze band spreken? Neem jezelf niet zo serieus, doen zij ook niet! Overigens wederom een geweldig nummer evenals Uprising! Muse is een band die evolueert, de zg. die-hard fans van het eerste uur die zijn blijven steken bij showbiz en OoS moeten zich eens afvragen of ze niet beter fan van Coldplay of Keane moeten worden, dan weet je bij elk album precies wat je krijgt……jaar in-jaar uit;-)

        /   Reply  / 
  18. Pingback: Alternative » Review: Muse – The Resistance

  19. Pingback: Alternative » Review: Muse – The Resistance

  20. hendrik

    Geweldig nummer. Album staat op nr 1 in mijn jaarlijst. De vorige Muse platen hebben mij niet zo weten te raken als deze. Het is ook echt een groeiplaat. Geef het de tijd om te rjpen.

      /   Reply  / 
  21. Sanne

    Waarom vindt iedereen dit zo’n verschrikkelijk nummer? Ik vind hem echt hartstikke mooi. So what klinkt het als Queen, het is nog steeds Muse en de rest van hun nieuwste album is heel divers.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>