Nieuwe kansen voor Muse: check nieuwe single Uprising

Goed, een nieuwe dag dus een nieuwe ronde en nieuwe kansen voor Muse dan maar? Nadat zelfs de grootste fans op deze plek de Arabische Queen-pastische United States Of Eurasia genadeloos de grond in trapten, is maandag nieuwe single en opener van nieuw album The Resistance Uprising online en op de radio opgedoken. En waarschijnlijk tot opluchting van velen, stampt dit nummer een stuk vertrouwder de speakers uit. Matthew Bellamy’s vocale strapatsen en uithalen op gitaar zijn hier weer prettig aanwezig, net als het bekende sfeertje van een ruimtereisje. Maar opnieuw wordt het Britse trio betrapt op wat jatwerk. Zeker de eerste veertig seconden van deze vijf minuten moeten we door de drums en baslijn wel heel hard denken aan Battles’ culthitje Atlas (we zingen dat gekke stemmetje al mee).

Maar what’s the deal met die lelijke Green Day-achtige ‘Heys!’ in de tweede helft? Nu ja, we zien hierop al wel de duizenden vuisten op talloze festivalweides anno 2010 in de lucht vliegen, nadat evenveel kelen het strijdbare refrein hebben meegebruld: “They will not force us, they will stop degrading us. They will not control us, we will be victorious.” De festivalhit van volgend jaar est déjà arrivé, zo lijkt het.

De Muse-fans mogen het wederom zeggen: wat vinden ze van Uprising en geloven ze alweer in nieuw album The Resistance? Update: kijk nu, een niet te fraai hoesontwerp is bekend.

Muse – Uprising (audio)

facebook share facebook share

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Nieuwe kansen voor Muse: check nieuwe single Uprising

  1. patrick

    Radiovriendelijke bagger!!! Muse is geen schim meer van wat het ooit was.

      /   Reply  / 
  2. Edwin

    Weer niet overtuigend. Jammer :( !

      /   Reply  / 
  3. maurice

    al die zure reacties over vroeger was het beter….kan me nog de reacties herinneren toen OOS uitkwam, radiohead-jatwerk etc. en diezelfde mensen prijzen dat album nu de wereld in. Niet zo interessant doen en het nummer eerst eens een paar keer luisteren en laten groeien zoals dat met alle muse nummers moet worden gedaan!

      /   Reply  / 
  4. Anne

    juist maurice weet hoe dat werkt met muse!vandaag klinkt ie al heel wat lekkerder dan gister.kom maar op met 11 sept!

      /   Reply  / 
  5. Anne

    en trouwens, het is gewoon uprising, zonder the..

      /   Reply  / 
    1. Joris Rietbroek Auteur

      Check en dank!

        /   Reply  / 
  6. Frank

    ik vind dat het intro zo in de kast van de Pet Shop Boys past, iets verder uitwerken en je hebt een foute disco knaller, vooral door de handklapjes

      /   Reply  / 
  7. Erik

    Goede song! En tja, dat nummer van gisteren… dat bombastische zal Muse altijd wel blijven houden. De eerste en de laatste track op hun vorige album kan ik nog steeds nauwelijks naar luisteren, maar alles daartussen is wel gewoon de moeite waard.

      /   Reply  / 
  8. onno

    Niet zo slecht als het nummer van gisteren maar ook dit is zeker geen hoogvlieger in het oeuvre van de heren.

      /   Reply  / 
  9. Erik

    Prima nummer!

      /   Reply  / 
  10. Herman

    Toen ik Supermassive Black Hole voor het eerst hoorde schrok ik me ook dood. Bleek het album gewoon briljant te zijn! Ik wacht nog even af en luister ondertussen deze track nog 100 x…

      /   Reply  / 
  11. Niels

    Kwam zaterdagnacht al in de Ekko voorbij. Niet onaardig, doet mij aan SBH denken.

      /   Reply  / 
  12. John

    Ga dit ongetwijfeld weer een fantastisch lekker album vinden. Kan me evengoed niet helemaal aan de indruk onttrekken dat er steeds meer bekende geluidjes in Muse nummers kruipen. In deze al de intro van Dr Who tv serie en Beautiful people van mariliyn manson ontdekt!? Maar ga er niet minder door van genieten.

      /   Reply  / 
  13. Johnny

    muse blijft een band die je live moet zien. Ik garandeer je dat je ook na de nummers van de komende cd je haar opnieuw in model moet doen!

      /   Reply  / 
  14. Pieter

    Inderdaad een hoop conservatieve reacties. En ik kan me op mijn beurt de eerste reacties na Black Holes nog herinneren…

      /   Reply  / 
  15. Pingback: Alternative » Review: Muse – The Resistance

  16. Pingback: Alternative » Review: Muse – The Resistance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>