Line-up London Calling: Vrijdag 2 november

Enkele namen voor de aanstaande najaarseditie van London Calling waren al binnen gedruppeld, waaronder New Young Pony Club, The Wombats, The Rakes, Assembly Now, Does It Offend You Yeah! en Blood Red Shoes. Paradiso heeft dit weekend het nagenoeg complete programma bekend gemaakt, op 2, 3 en 4 november kunnen we ook kijken naar Foals, The Hours, Look See Proof, Los Campesinos, The Metros, Dragons, Prinzehorn Dance School, Xerox Teens en Underground Heroes.

De tweedagenkaarten voor het festival waren al uitverkocht voordat Paradiso deze namen bekend maakte. Enkele dagkaarten voor 2 en 3 november zijn er nog wel. Kaartjes voor die extra zondag met enkele singer-songwriters en pure rock 'n roll bands in de traditie van The Clash en The Jam gaan op 6 oktober in de voorverkoop. Bezoekers die al een passe-partout hebben gekocht worden op een ludieke manier gecompenseerd, op vertoon van kaart en passe-partout aan de kassa van Paradiso.

Hieronder Paradiso's overzicht van alle bands op London Calling die wel eens op het punt van doorbreken kunnen staan. We beginnen met de acts op vrijdag 2 november. Handig om alvast kennis te maken met de flinke stapel overwegend nog onbekende acts tot nu toe en het scheelt een tijdje googlen. Want zoeken op Foals, The Hours en zeker XX Teens levert je niet direct links naar Britse bands op. :-)

VRIJDAG 2  NOVEMBER                                                                                                                       
Foals

FoalsDe vijf jonge veulens van Foals doen de naam eer aan: rondspringende dartelende jonge paarden met een voorkeur voor optredens op onverwachte locaties als woonkamers. Indie-pop riffs worden gecombineerd met techno beats en math rock. En, vergeet vooral de vocalen niet; die schipperen tussen zang en geschreeuw. Foals is zeer geschikt voor fans van the Rapture, Battles en TV on the Radio.
Het nummer ‘ Hummer' verscheen op het vierde deel van de Kitsune verzamelaar. Deze singel is uitermate dansbaar: rauwe gitaren tekenen messcherpe hoekige figuren over offbeat drum en de stuwende baslijnen.

http://www.myspace.com/foals

The Hours

The Hours"It's True, We Mean What We Say" is de eerste zin van het manifest van The Hours.En laten we dat maar gewoon aannemen. The Hours, zijn Antony Genn en Martin Slattery. Zegt je in eerste instantie niks? Genn speelde bij Pulp en Elastica en Slattery toerde met The Black Grapes.
Beiden maakten tevens deel uit van de band van Joe Strummer (The Clash). Het duo vond elkaar in de muziek en startte de nieuwe band: The Hours. De nummers zijn bezwerend melodieus, licht dramatisch, gelaagd en hebben diepzinnige teksten. Maar gelukkig blijven het popliedjes waarbij het Britpop verleden van beide heren duidelijk hoorbaar is; onder de bombast zit een fijn britpop deuntje

http://www.thehours.co.uk/

Look See Proof

Look See ProofJubelende gitaarlijnen, springerige drumpatronen en driestemmige zangstemmen die zowat overslaan van enthousiasme: Look See Proof heeft het allemaal! Rechtstreeks uit Bedford (juist ja, daar) en pas een band sinds januari vorig jaar. Goed, met de broertjes Sells op vocalen heb je dankzij de familieband natuurlijk een voorsprong, maar toch: als je debuutsingle Tell Me Tell Me Tell Me al binnen een week uitverkoopt en BBC-DJ Steve Lamacq je zowel tot single van de week promoveert als je een live-sessie voor de radio laat doen, dan doe je het goed. Tsja, tegen zulke catchy liedjes en zoete koortjes is niemand bestand.

http://www.myspace.com/lookseeproof

Los Campesinos

Los CampesinosLet op: dit zou weleens de band kunnen zijn waarvan je later zult zeggen ‘die zag ik nog bij hun podiumdebuut in Nederland, op London Calling. Echt!' Het achttal uit Cardiff (dat is Engeland, niet Spanje) hebben niet voor niets een nummer dat You Me Dancing heet. En zoals dat hoort bij een achttal hebben ze allemaal dezelfde achternaam (Campesinos), maken ze prachtige cartoonclips en staat er zelfs een goeroe op de loonlijst. Los Campesinos grossiert in tweestemmige gitaarliedjes met melig-bizarre teksten. Muzikaal doet het regelmatig aan zowel Pavement, Belle And Sebastian en Architecture in Helsinki denken. Met andere woorden: feest! Neem wat dat betreft dé anthem van deze London Calling, We Throw Parties, You Throw Knives niet te serieus en laat je slagersmessen thuis.

http://www.loscampesinos.com/


New Young Pony Club

New Young Pony ClubGooi nou eindelijk die I Love NY shirts de deur uit, het is tijd voor iets nieuws: I Love NYPC. Feest een avond mee met de dames en heren van de New Young Pony Club en je weet waarom. De NYPC richt zich op hoofd, hart en de voeten van het publiek. Hoofd en hart worden geraakt door uitdagende teksten, seksueel en intellectueel, en de voeten die volgens automatisch. Volgens de NYPC kan een nummer tegelijkertijd inhoud hebben én een pakkend refrein, kan een nummer stof zijn tot nadenken maar ook zorgen dat je op de dansvloer verliefd wordt. En waarom zou dat niet allemaal tegelijk kunnen? Ze zien zichzelf als het Britse equivalent van wat artiesten als James Murphy en The Rapture in New York doen. Hun album heet ‘Fantastic Playroom' en de singles ‘Get Lucky', ‘Ice Cream' en ‘The Bomb' zijn alvast onweerstaanbaar. Er mag dus gedanst worden

http://www.myspace.com/newyoungponyclub

Check ook de bio's van de bands op zaterdag en zondag

Lees ook: 
- London Calling voor het eerst drie dagen
- Line-up London Calling groeit gestaag
- Nieuwe editie London Calling begin november

 

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Line-up London Calling: Vrijdag 2 november

  1. Derk-Jan

    Los Campesinos!

      /   Reply  / 
  2. Leonie

    Los Campesinos! indeed! Al ligt Cardiff natuurlijk allesbehalve in Engeland… laat de gemiddelde Welshmen het maar niet horen ;-)

      /   Reply  / 
  3. Leonie

    Los Campesinos! indeed! Al ligt Cardiff natuurlijk allesbehalve in Engeland… laat de gemiddelde Welshmen het maar niet horen ;-)

      /   Reply  / 
  4. riba froes

    dese pagina is egt slecht man ttfoee

      /   Reply  / 
  5. Joris

    Onmogelijk zo slecht als jouw spelling. :)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>