Line-up London Calling: Zaterdag 3 november

Als je een bericht hieronder de London Calling line-up van de vrijdag hebt bestudeerd, ga dan hieronder gerust verder met de bands die op zaterdag 3 en zondag 4 november te zien zijn in de Amsterdamse Paradiso. Met onder hen Blood Red Shoes, Assembly Now en The Rakes. In oktober meer info en video's over de London Calling-bands van de komende editie.

ZATERDAG 3 NOVEMBER

Assembly Now

Assembly NowGitaar, bas, drum en zang, verzamelen op het podium en gas erop! Het nummer ‘It's Magnetic' is opzwepend en energiek en kreeg terecht meteen veel airplay in de UK. Assembly Now maakt van die frisse gitaarpop waarvan je hoofd en je benen gaan bewegen. De eerste demo van  de band werd in 2006 geproduceerd door John Fortis (Razorlight, Art Brut) en Howard Gray (The Cure, U2). Het viertal is zowel op als achter het podium bijzonder entertaining. Een van de boys is al tijdens een optreden van het podium gelazerd en nadat de band een ernstig ongeluk met hun busje had overleefd was hun enige zorg of het scrabblespel waar ze mee bezig waren beschadigd was. http://www.assemblynow.com/

Blood Red Shoes

Blood Red ShoesSoms kan eenvoud zo prettig zijn. Blood Red Shoes uit Brighton maakt het allemaal niet moeilijker dan het is. Steven Ansell and Laura-Mary Carter zijn maar met zijn tweeën. Hun disco punk stijl nummers zijn momentopnames. Ze zingen en spelen wat ze op dat moment voelen. Titels als ‘It's Getting Boring' en ‘You Bring Me Down' liegen er niet om. Mochten ze over een tijdje in een heel andere groove zitten, dan zullen ze waarschijnlijk heel andere muziek maken. Eerlijkheid voor alles, ze hoeven niet in een bepaald format te passen. Het gaat er alleen om mensen enthousiast te krijgen. En de dansvloer vol! Het tweetal mag er dan schattig uit zien, vergis je niet, ze maken enorm veel herrie!

www.myspace.com/bloodredshoes

Does it offend you yeah?

Does It Offend You Yeah!Gefilterde funk, kwaaie electro en twisted disco! Een van de successen van London Calling goes 5 days Off afgelopen juli komt terug.Daft Punk zoals ze begonnen; deze rockende robots spuwen vuur. Does It Offend You, Yeah? had net zo goed uit Frankrijk kunnen komen: de refreintjes zijn overgoten met vocoders a la Daft Punk. Dit wordt gecombineerd met de samples van Sebastian en de grimmige elektronica van Justice. Toch zijn de heren Engels. De eerste single ‘Weird Sience' werd geproduceerd door Rich Costey, de producer van Franz Ferdinand.

www.myspace.com/doesitoffendyou

Dragons

DragonsIs het Joy Division met Ian Curtis? Zijn het de Editors met meer synthesizers? Of is het Interpol maar dan minder bombastisch? Nee toch niet. Het is Dragons uit Bristol.De muziek is bezwerend, de monotone bas vormt de basis, aangevuld met scheurende gitaren en een flinke laag synths die zorgen voor een lichte sprankeling her en der. De basis van de band is het Duo Anthony Tombling Junior en David Francolini, live doen ze het met zijn vijven.
De "NME-buzz" is nog niet gaande rond deze band. Maar geloof ons, dit duo kan wel eens heel groot worden.

http://www.dragons.cc

Prinzehorn Dance School

Prinzhorn Dance SchoolPrinzehorn Dance School bestaat uit het dynamische duo Tobin Prinz and Suzi Horn (dit zijn niet hun echte namen). Dansen op de muziek van het duo zul je zeker! Met zijn tweeën maken ze een-twee-drie-vier dance punk met onderkoelde gitaardeuntjes en stoere, solide baslijnen. De zangstijl is staccato en varieert van zeer rustig tot geschreeuw. De vergelijkingen met The Kills (ook man-vrouw), ESG en the Fall zijn niet van de lucht! Prinzehorn Dance School is de getekend door James Murphy op het DFA label. Hiermee is Prinzehorn Dance School de eerste niet-Amerikaanse band die een plaat uitbrengt op DFA. De band heeft overigens geen Myspace, een unicum!

http://www.prinzehorn-dance-school.com/

The Rakes

The RakesMet hun mix van post-punk à la Cheap Trick, 80's rock en (Brit)pop met een twist, veroveren The Rakes langzaamaan de wereld. De Londense The Rakes zijn een kruising van working class heroes die het alledaagse leven bezingen en hippe, modebewuste jongeren. De band ontstond een aantal jaar terug, in de tijd dat The Strokes, The Streets en "The Etcetera's" uitkwamen. De vier heren noemden hun band (nu ze er toch in zaten) The Rakes, oftewel; De Harken, omdat ze allen dun zijn.
Het tweede album ‘Ten New Messages' kwam begin dit jaar uit. Waar Alan Donahue op het debuut ‘Capture/Release' vooral zingt over ‘work, work, work'  en slechts sporadisch over gewichtiger zaken, ligt op album nummer twee de nadruk op zwaardere thema's. "Een verzameling normale reacties op wat er in de wereld plaatsvindt", aldus zanger Donahue.

http://www.therakes.co.uk

The Wombats 

Atze de Vrieze)The Wombats schreven geschiedenis door als eerste band zonder platendeal als hoofdact een optreden te verzorgen in de Carling Acadamy. Een zaal met een capaciteit van 1200 man. Het gaat dus lekker met deze drie jongens uit Liverpool. En dat is niet zo gek. Ze schrijven razendsnel de ene indie-hit na de andere. ‘Backfire At The Disco' is catchy as hell. Vrolijke samenzang en een perfecte combinatie tussen energie en melodie. Beïnvloed door groepen als Supergrass en Interpol maken ze ogenschijnlijk zoete en geinige liedjes over meisjes en bijvoorbeeld geiten maar er is ook een bittere ondertoon te ontdekken. ‘Let's dance to joy division'. Ze nemen hun pluche wombat nog steeds mee naar elk optreden. En ja, Cherub the Wombat heeft een eigen myspace. So what?
www.myspace.com/thewombatsuk

Xerox Teens (xx teens)

Xerox TeensWho let the dog out? Haal hem echter niet van het podium, want Dirt Dog Cash, frontman van het Londense vijftal XX Teens, hóórt daar. Zo'n frontman hebben we in tijden niet gehad. Hij weigert bij het drumstel weg te komen, gaat verschuild achter een zonnebril en klinkt als een kruising tussen Bob Dylan en Jello Biafra (vraag je ouders). Met zijn even gekke bandleden maakt hij een maniakale mix van (post)punk en dance die klinkt alsof The Fall vorig jaar is opgericht. In de nieuwe single Darlin' horen we zelfs steeldrums terug. Niet te kopiëren, vandaar dat ze onlangs hun naam moesten veranderen van Xerox Teens naar XX Teens.

www.myspace.com/xxteens

ZONDAG 4 NOVEMBER

Underground Heroes

Underground HeroesDe band Underground Heroes bestaat uit Aaron en Joe Dollimore, George Penfold en Jack Miller. Het idee voor hun bandnaam kregen ze terwijl zij op de televisie keken naar de brandweer en het ambulancepersoneel die de slachtoffers van de terroristische aanslagen in de Londense metro hielpen en tegelijkertijd luisterde ze naar het nummer Time For Heroes van The Libertines. Hun live reputatie is berucht. Een overdosis aan testosteron en adrenaline zorgt voor een nogal explosieve combinatie. Ska, reggae, punk en rock. De Underground Heroes wilden precies gaan klinken als hun helden The Specials, The Jam en The Clash. En het is hun nog gelukt ook.

www.myspace.com/undergroundheroes

In de loop van oktober meer aandacht voor London Calling-bands op Alternative Blog.

Check ook de bio's van de bands op vrijdag 2 november.

Lees ook: 
- London Calling voor het eerst drie dagen
- Line-up London Calling groeit gestaag
- Nieuwe editie London Calling begin november

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>