Muse werkt aan driedelige rocksymfonie

…en dat is het ‘allermoeilijkste nummer ooit’ voor Muse, als we frontman Matthew Bellamy en zijn mede-bandleden op het Muse-forum mogen geloven. Mogelijk komt het op het nieuwe, vijfde album van het Engelse trio te staan, waaraan momenteel wordt gewerkt. De band hoopt op in de tweede helft van 2009 met de opvolger van Black Holes And Revelations te komen, maar gaat zichzelf niet haasten. “Het gaat er vooral om dat we onze beste plaat tot nu toe kunnen maken”, zegt bassist Chris Wolstenholme. “De tweede helft van 2009 zou mooi zijn, maar het 2010 wordt, dan kunnen we daar ook prima mee leven.”

Zanger/gitarist/pianist Matthew Bellamy blijkt intussen al jaren zijn tanden stuk te bijten op een groots symfonisch getint werk in drie delen, waar Muse graag de nieuwe plaat mee zou willen afsluiten. “Je kunt het geen liedje meer noemen, ik heb er steeds sporadisch aan gewerkt”, schrijft hij. “Er zit een groot orkestraal gedeelte in, maar ik werk liever niet samen met een professionele arrangeur. Die maken zich zo’n stuk al snel eigen, en dat wil ik niet. Dus doe ik alles zelf, al kost dat enorm veel tijd. Ik hoop dat het uiteindelijk op de nieuwe cd belandt als de laatste drie tracks.”

Zonder een muzikale vergelijking te willen maken: de grootse driedelige afsluiting van vijftien minuten op Sonic Youth’s Daydream Nation uit 1988 is na twintig jaar nog steeds geniaal. En ook best pretentieus, maar mag het af en toe? Kom maar op dus.

Muse – Knights Of Cydonia (live in Wembley, 2007)

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Muse werkt aan driedelige rocksymfonie

  1. Pingback: Video: Muse aan het werk op de plee met vijfde plaat | Alternative

  2. Pingback: Nieuw Muse-album heeft titel: The Resistance | Alternative

  3. Pingback: The Resistance Tour brengt Muse naar Ahoy’ en Lotto Arena | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>