Vers gescheiden Ben Folds brengt derde solo-album uit

Ben FoldsBlood On The Keyboard. Zo had zanger/pianist Ben Folds zijn nieuwe cd bijna genoemd, vrij naar Bob Dylan's echtschedingsplaat Blood On The Tracks uit 1975. De 41-jarige Folds heeft zijn eigen scheiding net achter de rug, vandaar. Toch is de titel uiteindelijk Way To Normal geworden: dit derde solo-album van de Amerikaanse singer/songwriter op piano, in vroeger tijden voorman van zijn trio Ben Folds Five, komt uit op 30 september.

Folds nam Way To Normal op in zijn eigen studio in Nashville, met bassist Jared Reynolds en drummer Sam Smith, en met producer Dennis Herring, die eerder met Elvis Costello, Modest Mouse en The Hives werkte. Op het eerste gehoor weer erg aangenaam klinkende liedjes als Errant Dog en Effington waren begin juli al op Rock Werchter te horen, waar Folds een zeer entertainend optreden gaf, en daarvoor al in Paradiso. Op eerste singletje met de titel You Don't Know Me doet overigens zangeres Regina Spektor mee.

Way To Normal moest uiteindelijk niet teveel gevoed worden door zijn scheiding, zegt Folds zelf. "Veel van die ellende was ook al op m'n vorige plaat te horen, Songs For Silverman. Nog eens een plaat maken over het S-woord vond ik daarom niet interessant. Way To Normal gaat daarom over mijn vrijheid. Ik liep de rechtszaal uit, kuste de grond en wandelde regelrecht de studio in om op te nemen. Ik voelde me als een fles champagne die al 18 maanden op het punt stond te knallen. Daarom is Way To Normal een erg energiek album geworden."

Als Ben Folds' nieuwe daarmee net zo bruisend en energiek is als z'n beste werk als Ben Folds Five, hoort u ondergetekende zeker niet klagen. Wellicht mag er ook nog wat gelachen worden, zoals in onderstaande Dr. Dre-cover Bitches Ain't Shit?

Way To Normal tracklisting:
‘Hiroshima (B B B Benny Hits His Head)'
‘Dr. Yang'
‘The Frown'
‘You Don't Know Me' (featuring Regina Spektor)
‘Before Cologne'
‘Cologne'
‘Errant Dog'
‘Free Coffee'
‘Bitch Went Nuts'
‘Brainwascht'
‘Effington'
‘Kylie from Connecticut'

Ben Folds – Bitches Ain't Shit (Heul veul meer video's op Ben Folds Five TV)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>